3 Bin 450 öğrenciye kahvaltı desteği

İhtiyaç sahibi kişilerin yoğun olduğu mahallelerin anaokullarında başlatılan ‘Okul Öncesi Öğrencilerine Beslenme Desteği’ projesi Çay mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anaokulunda Vali Ekrem Canalp’in katılımıyla başladı.

3 Bin 450 öğrenciye kahvaltı desteği
Yayınlama: 19.12.2023 15:35:33
88
A+
A-

26 ANAOKULUNDA START VERİLDİ…

Batman Valiliği organizasyonunda Batman Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde ‘Okul Öncesi Öğrencilerine Beslenme Desteği’ projesi Çay Mahallesi’nde start aldı. Sosyo-ekonomik, gelişmişlik endeksine göre yapılan değerlendirmeler sonucu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda en fazla dosyası bulunan vatandaşların yoğun olduğu mahallelerin anaokullarında yapılan tespit sonucu, kahvaltı desteğinde bulunduklarını ifade eden Vali Canalap, “Üniversite öğrencilerimize yemek desteğinden sonra şimdi de 26 anaokulundaki 3 bin 450 okul öncesi okul öncesi ve anasınıfı öğrencilerimize sabah kahvaltısı desteği sağlıyoruz. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı boyunca bu desteği sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

“BATMAN’DA İLKLERİ GERÇELEŞTİRİYORUZ”

Üniversite öğrencilerine sundukları yemek desteğini tavandan tabana yayarak tüm yaş grubu öğrencilere yemek ve kahvaltı desteğinde bulunduklarını ifade eden Vali Canalp, “Batman’da Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Batman Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlamında neler yaptığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Taziyeevi Türkiye’de her yerde var ama taziyeevinin tamamen belediye tarafından karşılandığı Türkiye’deki tek örnek Batman Belediyesi’dir. 15 bin üniversite öğrencimizin günlük yemek giderini Batman Belediyesi olarak karşılıyoruz. Aşevi konusunda da, il merkezi ve her ilçesinde aşevi olan Türkiye’de sadece 2 vilayet var. Bunlardan biri Edirne, ikincisi de Batman’dır. Ayrıca, belediye olarak kendi fırınımızda her gün yaklaşık 40.000 ekmek üreterek vatandaşımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.