“AK Parti adayı Batman’da kazanır”

Seçim bölgesinde bir dizi ziyaret gerçekleştiren AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Medya Gazetesini ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu. Batman’da etnik milliyetçilik üzerine kurgulanan siyasetin olduğunu dile getiren Nasıroğlu, “Bizim ise bu tür siyasetle değil, hizmet odaklı olduğumuzu vatandaşa anlatmamız lazım. Biz eğer söylem ve icraatlarımızla vatandaşı ikna edebilirsek yerel seçimlerde AK Parti adayı Batman’da kazanır” dedi.

“AK Parti adayı Batman’da kazanır”
Yayınlama: 03.12.2023 16:49:02
884
A+
A-

“BU İŞİN LOKOMOTİFİ AK PARTİ’DİR”

31 Mart 2024 yerel seçimler için AK Parti’den Belediye Başkan aday adaylığı için ilçelerde müracaatların fazla ve merkezde ise az olmasına değinen milletvekili Nasıroğlu, “Bu bir eksiklik. Kentte zaten ön planda iki parti var. Batman’da etnik milliyetçilik üzerine kurgulanan siyaset de var. Bizim ise bu tür siyasetle değil, hizmet odaklı olduğumuzu vatandaşa anlatmamız lazım. Diğer şekli ise kaos ortamı oluşturur. Bizim, vatandaşı ikna edecek, güven verecek söylemlerle kapısını çalıp karşısına çıkmalıyız. Biz eğer söylem ve icraatlarımızla vatandaşı ikna edebilirsek yerel seçimlerde AK Parti adayı Batman’da kazanır. Biz bu konuda kendimize güveniyoruz. Çünkü bu işin lokomotifi AK Parti’dir. Batman’daki oylarımızı yüzde 50’nin üzerine çıkarmalıyız. Sel olduğunda vatandaşlarımızla bir araya geldik, görüştük. Vatandaşa dokunursanız, vatandaş da size kucağını açar. Biz bunu her alana yayarsak, teveccühü de alırız. Yani o mührü kendi adayımızın pusulasına yönlendirmek için bir proje, bir söylem geliştirmeliyiz” dedi.

“KAYYUMUN HİZMETLERİNDEN HALK MEMNUN”

‘Kayyumların hizmetlerinden memnun musunuz’ diye halka sorup anket yaptıklarını belirten Nasıroğlu, “Memnun olanların oranı, memnun olmayanlardan daha fazla. Demek ki bir hizmet var.  Halkın yüzde 86’sı ‘Biz bu kentte yaşamaktan mutluyuz’ diyor. İnsanlar bunu diyorsa demek ki bu kent çok farklı bir yere gelecek. Tabii bunun için doğru adımlar atılmalı” diye konuştu.

KURUMLAR…

Sürekli alttan iyi yöneticilerin yetişmesi gerektiğini belirten Nasıroğlu, “İster özel sektör olsun, ister devlet kurumları olsun alttan yeni nesiller yetiştiren bir anlayışta olmamız lazım. Bir kişinin başarısına endeksli olmamamız lazım. Nasıl ki 11 kişilik bir takım sahaya çıkıyorsa, ki karşısında da 11 kişi var, sen iyi bir ekip isen, iyi organize olmuşsan, aranızdaki takım ruhu, oyun kurgusu düzgün ise başarılı olur ve bu takım şampiyon olur. Ama bireysel olarak, bir kişiye endekslendiğinde başarılı olmuyorsun. ‘Bu kişi 10 yıl buradadır’, ‘ 1 yıl buradadır’ demek yanlıştır. Eğer iyi ve yetenekli ise onu daha iyi yerlere getirmek lazım. Başarılı bir insanı daha da yukarılara taşımamız lazım. Biz kurumlara müdahale ederken, bu müdahalenin ölçüsünü de iyi yapmamız gerekir” dedi.

“BATMAN’IN ŞEHİRLEŞMESİNDE CİDDİ PROBLEM VAR”

Yaşanan sel afetlerinin sadece Batman’da değil, Türkiye ve dünyada olan sıkıntıların olduğuna belirten milletvekili Ferhat Nasıroğlu, “Bu, küresel ısınmanın etkisiyle oluyor. Dünyada artık su rejimleri, yağmur rejimleri değişiyor. 20 yıl önce bir konuda yeterli olan bir altyapı, bugün artık yetmiyor. Küresel ısınmadan dolayı yoğun yağışlar artık her yeri vuruyor. Biz nitekim tv’lerde sürekli izliyoruz. İşte Amerika’yı da vuruyor, Avrupa’yı da vuruyor, Rusya’yı, da, Suudi Arabistan’ı da vuruyor, Türkiye’yi de vuruyor. Bizim artık bunlara karşı önlemler almamız lazım. Yaptığımız bazı şeyleri artık değiştirmemiz, yenilememiz gerekiyor. Dolayısıyla zaten Batman’ın şehirleşmesinde ciddi bir problem var. Etrafı dağ, buradan Batman Çayı geçiyor. Yağan yağmur nereye gelecek? Batman’ın içinden geçip Batman çayına gidecek. Ya sen dağda, suyu şehre indirmeden uzaklaştıracaksın veyahut da şehrin içerisinden geçireceksin, düzgün bir altyapıyla yapacaksın ve Batman çayına aktaracaksın. Önümüzdeki hafta Ankara’da DSİ Genel Müdürlüğüne gideceğiz, bu iş nasıl çözülür ona bakacağız. Bir daha yaşanmaması için çözüm üreteceğiz. Amacımız bu olması lazım. Yoksa ‘şu etkiledi’ ‘bu etkiledi’ demenin, ah-vah etmenin kime ne faydası olacak” diye konuştu.

“ÇOK KONUŞUYORUZ AMA İŞ YAPMIYORUZ”

Aceleci bir toplum olduklarının altını çizen Nasıroğlu, “Her şeyin hemen olmasını istiyoruz.  Zaten 10 tane işi beraber yapmaya çalışıyoruz ama hiçbirinde de başarılı olamıyoruz. Bu, iş dünyasında da, eğitimde de öyledir, yöneticiliğimizde de öyledir. Halbuki gelişmiş toplumlar her şeyi önceden tasarlıyor, planlıyor, ona göre her şeyini hazırlıyor. Geç başlıyor ama neticelendiriyor. Biz çok konuşuyoruz ama iş yapmıyoruz. Biz çok şeyi bir anda yapmaya çalışıyoruz ama hiçbir şeyi beceremiyoruz. Bunu değiştirmemiz lazım. En ufak bir şeyde de hemen parlıyoruz. Yani aklımızdan çok duygularımızla hareket ediyoruz. O yüzden başarı gelmiyor. Ne zaman ki aklımız duygularımızın önüne geçerse, ne zaman ki biz 3 yılımızı, 5-10 yılımızı, bir ayımızı programlayabilirsek, o zaman ilerleriz” dedi.

“ATÖLYE DEĞİL, FABRİKA KURUN”

Hedeflerin sürekli büyük tutulması gerektiğini kaydeden Nasıroğlu, “Esnafımıza her zaman atölye değil, fabrika kurun diyorum. Hedefler büyük olmalı. Bunun için de projelerimizi hazırlamalıyız. Küçük çaplı atölyeler değil, 400-500 milyon dolarlık şirketlerimiz olsun, dev projelerimiz olsun. Daima büyük düşünmeliyiz. Batman’ın çehresini yüksek hedefi olan dev projeler, yatırımlar değiştirir” dedi.

TALEPLER…

Vatandaşın her türlü talebinin olduğunu belirten Nasıroğlu, “Önceki vekillere soruyorum; ‘biz şunu-bunu yaptık, her gün bu kadar insan ağırladık, taleplerini dinledik’ diyorlar. Peki kardeşim memleket için ne yaptın? diyince orada duruyor. Elbette talepler önemli ve insanidir ama yüzlerce talebi devletin karşılayamaz. O zaman ne yapmak lazım? 5-10 iş adamının kapısını çalıp ‘gel yatırım yap’ dersek, o zaman 5-10 bin insana istihdam olanağı sağlanmış olur. Tüm bu talepler de karşılık bulmuş olur” dedi.

“EZBER EĞİTİM DÖNEMİ GEÇTİ ARTIK”

Aklı, fikri, zikri olan gençlerin bilim merkezinde proje üretip icatlar yapması gerektiğini ifade eden Nasıroğlu, “Milli Eğitim okullarında iki tane bilim sınıfları var ama sınıf sayısını 200’e çıkaracağız. Çocuklarımızı buralarda yetiştirip ‘üretin’ diyeceğiz. Biz gençlerin bu konuda kendine güvensin, birer müteşebbis olmasını istiyoruz. Oyun sektörün de yıllık 1,6 trilyon dolarlık yatırım var dünyada. Ayrıca yapay zeka sektörü de dünyada trilyonluk gelir sağlayan dev bir yatırım alanı. Biz 2 milyar doları bu kente uygularsak, kent gelişir. Bunun için de okullarımızda bu alanı genişleteceğiz. Teknolojiyle haşir-neşir olan bir nesil yetiştireceğiz. Ezber eğitim dönemi geçti artık. Düşünen, üreten bir anlayış olmalı” diye konuştu.

“LİDER OLABİLECEK BİR NESİL YETİŞTİREMEDİK”

Batman’ın bölgenin lideri olacak bir potansiyelinin olduğunu belirten milletvekili Nasıroğlu, “Biz lider olabilecek bir nesli kaybetmişiz. Biz 80’li 90’lı yıllardaki jenerasyonu kaybettik. Lider olabilecek bir nesil de yetiştiremedik. Bunda hepimizin günahı var. Birçoğu ya yurt dışına gitti, ya da cezaevlerine girdi. Bunda medyanın da, siyasetçilerin de, STK’ların da günahı var. Onları sahiplenemedik. Binlerce insan bu kentten gitti. Ama şimdi bu kenti yönetecek iyi ve lider bir ekibi yetiştireceğiz” dedi. Gazetemizin baskı tesisinde çalışanlarla görüşen milletvekili Nasıroğlu, gazetelerin gizli kahramanlarının çalışanlar olduğunu söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.