“Aydınlıkevler, karanlıkevlere dönüştü”

Batman Aydınlıkevler mahallesinde esnafların yoğun olduğu Veysel Karani caddesinden Gök Taksi mevkiine kadar her gün elektriklerin kesilmesi vatandaşları isyan ettirdi.

“Aydınlıkevler, karanlıkevlere dönüştü”
Yayınlama: 07.12.2023 14:17:13
87
A+
A-

Sabah ilk ışıklarında iş yerlerine gelemeyen esnafların elektrik gittiğinde kepenklerini açamadığını belirten vatandaşlar, elektrik kesintileri yüzünden iş yapamadıklarını belirttiler. Cadde üzerinde yıllardır hırdavat, inşaat ve nalburiye malzemeleri satan cadde esnaflarından Aydın Olgun, “Caddemizde hat boyunca elektrik yok. DEDAŞ gelip burada çalışma yapıyor, vatandaşı mağdur ediyor. Dükkan kepenklerinin çoğu otomatik olduğundan elektrik kesilince esnaf dükkanını açamıyor. Açan da kapatamıyor. Bizim kaldığımız Veysel Karani Caddesi hattı boyunca elektrik kesintisi oluyor. Bir haftadır elektriğimizi kesiyorlar.

Erken gelebildikse geldik, aksi halde işyerimizi açamıyoruz. Çünkü saat 7 buçuk veya 8’de elektrikler kesiliyor, akşam 6’ya kadar gelmiyor. Orası kaynakçıların bulunduğu cadde olmasına rağmen elektrik kesintisi yüzünden bir tek kaynakçı çalışamıyor. Sadece kaynakçılar değil kimse çalışamıyor. Esnaf ve mahalle sakinleri çok mağdur edilmiş durumdadır. Vatandaş da, elektrik olmadığından dolayı doğalgaz kombisini çalıştıramadığı için üşüyor. Yani Aydınlıkevler, karanlık evlere dönüştü.  DEDAŞ yetkilileri ‘elektrik hatlarını yeraltına çekme çalışması yaptığımızdan dolayı mecburen elektrikleri kesiyoruz’ diyor. Ama öncesinde bunun tedbirlerinin alınması lazım. Bir gün değil, iki gün değil, bir haftaya yakın bir zamandır elektriklerimiz kesiliyor. Şu anda esnaf olarak dükkanlarımızı, depolarımızı açamıyoruz. Bir müşteri bir ürün almak için dükkana geldiğinde, ürün dükkanda olmadığı zaman mecburen depolarımıza gidiyoruz. Depolarımızın da kepenkleri otomatik olduğundan dolayı açamıyoruz. Böyle olunca da müşteriye ‘yok’ çekiyoruz. Ayrıca araçlarımızı da dükkandan çıkaramıyoruz. Yetkililerin bir an önce bu sıkıntımızı gidermelerini istiyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.