“Belediyenin binasını bile satışa çıkarırlar”

Görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz,  halk ekmek fabrikasındaki makinelerin satış ihalesinin iptali için İdare Mahkemesine yaptıkları iptal başvurusunun ardından DEM il binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdiler.

“Belediyenin binasını bile satışa çıkarırlar”
Yayınlama: 18.12.2023 16:39:04
430
A+
A-

“KENDİLERİNİ YALANLAMAKTALAR”

DEM Parti binası önünde yapılan basın açıklamasına Batman Belediye Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ve meclis üyeleri ile partililer katıldı. Basın açıklamasını okuyan Mehmet Demir, “Belediyenin ekmek fabrikasını parçalara bölüp satıyorlar. Ömürleri yeterse belediyenin binasını bile satışa çıkarırlar. Fabrikayı değil tek bir parçayı sattıklarını iddia ederken yaptıkları satış ilanlarında satışa çıkardıkları malzeme sayısı kendilerini yalanlamaktadır. İhtiyaç duyulan parçayı almayıp da tam otomatik bir fabrikayı neden hurdaya çıkarıyorlar. Bunun mantıklı bir izahını yapabilirler mi? Bir parçanın alınıp takılması nasıl beş ayı alabiliyor. Biz fabrikanın tümünü üç ayda kurmuştuk. Eğer günde 90.000 ekmek üretebiliyorlarsa 31.650.000TL’ ye ekmeği hep aynı firmadan neden aldılar” dedi.

“BELEDİYENİZE SAHİP ÇIKINIZ”

Aldıkları iddia edilen malzemeler kurulu fabrikanın parçaları değil, klasik iki adet ekmek pişirme dolabının olduğunun belirten Demir,  “Bunlar 24 saat aralıksız çalıştırıldıklarında onların iddia ettiği gibi 90 bin ekmek değil, en fazla 8 bin ekmek üretme kapasitesine sahiptirler. 20.12.2023 Tarihinde satışı planlanan fabrika parçalarının satışının iptali için bugün itibarı ile Batman İdare Mahkemesine başvuruda bulunduk. Konuyla ilgili kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. Belediyenize sahip çıkınız” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.