ÇOCUKLAR GAZZE İÇİN YÜRÜYECEK

Batman Eğitim- Bir- Sen binasında bir araya Gelen İslami STK temsilcileri ,10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde “Batmanlı Çocuklar Gazze İçin Yürüyor”. yürüyüşü hakkında kamuoyunu bilgilendirildi

ÇOCUKLAR GAZZE İÇİN YÜRÜYECEK
Yayınlama: 08.12.2023 14:00:36
125
A+
A-

Pazar günü yapılacak olan yürüyüş etkinliği hakkında basın mensuplarına açıklama yapan STK temsilcileri, tüm Batmanlı gençleri yürüyüşe davet etti.
Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şube Başkanı Abdurrahim Demirtaş, ” Malumunuz 1948’ den başlayıp günümüze kadar devam eden, İsrail ve işbirlikçilerinin tüm maddi silahları ve barbar ruhları ile saldırdıkları Filsitin için, Aksa için, Gazze için buradayız.
Özellikle 7 Ekim sonrası süreçte, ulusal ve uluslar arası tüm normları, değerleri ayaklar altına alarak Gazze saldırılarına devam eden barbar kavim ve işbirlikçileri, dünyanın gözü önünde insanlık suçlarını işlemeye devam ediyorlar. Hem de gözlerimizin içine baka baka yapıyorlar bunları. Bu durum vicdan sahibi tüm insanlara ve Müslüman olmamız hasebi ile bizlere çok ağır gelmektedir.

Bizler sivil toplum kuruluşları olarak bu olayları engellemeye muktedir değiliz. Yapabileceğimiz şey; bu zulmü haykırmak, kardeşlerimizin sesi olmaya çalışmak, her koşulda onların yanında olduğumuzu göstermek ve tüm bunlarla iktidar sahiplerini harekete geçirmeye çalışmaktır. Bu minvalde, 7 ekimden bu yana Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak bir çok etkinlik tertip ettik. Bu savaş sürdükçe de; zulüm karşısında zulmü kanıksamamak, zulme alışmamak, duyarsızlaşmamak, gündemi canlı tutmak ve zihinleri diri tutmak için etkinliklerimize devam edeceğiz. Bu etkinliklerimizden bir olacak olan “Batmanlı çocuklar Gazze İçin Yürüyor” etkinliği, tüm Dünya’nın dikkatini Gazze’ye çekmek , insan katliamlarını, çocuk kıyımlarını herkese haykırmak için çocuklarımızla gerçekleştireceğimiz bir etkinlik olacak.
Etkinliğimiz aynı zamanda Dünya İnsan Hakları Günü olan 10 Aralık Pazar günü saat 14.00’da, çocukların Dörtyol ( Hasankeyf otel önü ) mevkiinden Gülistan Caddesine doğru yürüyüşle başlayacaktır. Gülistan caddesinde çocukların yapacağı basın açıklaması ile program sona erecektir.
Daha önceki yürüyüş ve etkinliklerimizde Batman İsrail ve batı zulmü karşısındaki duruşu ile Dünya gündeminde yer almıştı. Bu etkinlik ile de inşallah zulüm karşısında, Sultan Selahaddin’in torunlarının bu gün burada yarın Kudüs’te olabileceğini hatırlatacağız.
15 yaşın altındaki Tüm Batmanlı çocukları, belki de insanları ve yöneticileri harekete geçirmeye vesile olabilecek bu etkinliğe davet ediyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.