Cornhole etkinliğine yoğun ilgi

Ahmet Kızılbulut tarafından Batman Park AVM’de organize edilen ‘cornhole’ isimli sportif etkinliğe başta çocuklar ve aileleri olmak üzere vatandaşlar yoğun ilgi göstermeye devam ediyor.

Cornhole etkinliğine yoğun ilgi
Yayınlama: 25.12.2023 13:54:57
Düzenleme: 25.12.2023 14:07
109
A+
A-

15 sene önce Amerika’nın Cincinnati eyaletinde ortaya çıkan bu oyunu Batmanlılarla buluşturan Ahmet Kızılbulut, “Cornhole Türkiye’yi vatandaşlar @cornhole.batman sosyal medya hesabından takip edebilirler. Bu  oyun çıktığında Amerika’da insanlar garden party’lerde bu etkinliği yapıyordular. Oradan geçen sene itibariyle Türkiye’ye de ulaşmış durumda. Şuan Tekirdağ, İzmir, İstanbul ve Ankara’da belli lokasyonlarda oynanıyor. Ben bu oyunu Eurosport kanalında gördüm.  Oyun şekli ve programı baya hoşuma gitti. Bunu Batman’a getirmek için çalışmalara başladım. Cornhole Türkiye sayfasından ilgili arkadaşlara ulaştım ve bu boardları kendilerinden satın aldım” dedi.

“BATMAN PARK YÖNETİMİ BANA OYUN ALANI AÇTI”

Cornhole etkinliğini yapması için kendisine destek vererek zemin katta alan açan Batman Park AVM yönetimine teşekkür eden Kızılbulut, “Etkinliğimize herkes katılabilir. Sanırım 1 ay boyunca AVM’de etkinliğimize devam edeceğiz. Bu arada oyunun nasıl oynandığıyla ilgili temel kuralları sizlerin aracılığıyla paylaşmak istiyorum. İçi mısırla dolu olan 8 adet kum torbaları gibi box’larımız var. Bu kum torbaları sırayla karşı tahtaya (cornhole board) atılıyor. Tahtanın ortasında delik, 8 metre mesafeyle oynanıyor. Oyun deliğine giren box 3 puan kazandırıyor. Tahta üzerinde kalırsa 1 puan, yere düşerse sıfır puan. Bu şekilde karşılıklı oynanıyor. 21 puanı yakalayan şahıs veya grup, maçı kazanmış oluyor. İsteğe bağlı olarak oyun setleri uzatılabilir” dedi.

“TANITIM AMAÇLI OLARAK ŞUAN ÜCRETSİZ OYNATIYORUZ”

Tanıtım amaçlı olduğu için cornhole etkinliğini vatandaşlara ücretsiz olarak oynattıklarını hatırlatan Kızılbulut, “Ama katılım arttığı takdirde turnuvalar yapıp ödüllü karşılaşmalar haline getirmeyi düşünüyoruz. Ben normalde bir özel şirkette çalışıyorum. Hafta sonlarında gelip etkinliklerde cornhole’ün tanıtımını yapıyorum. Cornhole Türkiye şu anda federasyona başvurusunu yapmış durumda. Katılımla alakalı olarak federasyondan cevap bekliyoruz. Onaylanırsa da yüksek ihtimalle Batman’ın Cornhol Federasyon yetkilisi ben olmuş olacağım. Umarım halkın katılımı bu yönde iyi olur diye düşünüyoruz. GSM telefonumuz 0532 600 11 73’tür. Bana buradan, whatsapp’tan iletişim kurabilir, mesaj atabilirler veya arayabilirler. Etkinliği yapmak isteyen kolejler, açık bahçesi villalar olabilir, kendi şahsi alanında bu organizasyonu yapmak isteyenler bana ulaşabilirler. Boardları bir şekilde biz oraya taşırız. Bu güzel etkinliği Amerika’da mangal etkinlikleri yaparken, bu şekilde de oyun oynayan çok aileler oluyor. Burada da yapılabilir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.