“Esans ruh halini iyileştiriyor”

Birçok insanın güzel koku tutkusuyla satın alıp kullandığı esansların fiyatı Batman’da 40 ila 100 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

“Esans ruh halini iyileştiriyor”
Yayınlama: 18.12.2023 13:28:57
65
A+
A-

Yıllardır Batman Ulu Camii önünde her çeşit esans satışı yapan esnaf, “Esanslarımızın fiyatları özellik ve içeriklerine göre değişiyor. Mesela 3 ml’lik şişe esansımızın fiyatı 40 TL ve 12 ml’lik esansımızı da 100 TL’den satıyoruz. Vatandaşlar özellikle Makamı İbrahim isimli esansımıza yoğun ilgi gösteriyor. Bu parfüm esansımızın harika bir kokusu var. İnsanlarımız esans alırken bazen bizim tavsiyelerimizi dikkate alarak esans alıyorlar. Bazen de kendileri, tercih ettikleri ve beğendiği kokuları seçerek satın alıyorlar. Tüm esans çeşitlerimizin kokuları güzel ve etkileyicidir, tavsiye ediyoruz. Bu kokularımız başta Irak olmak üzere yurtdışından bize gelmektedir. Onlarca farklı güzel koku ve özellikte esanslarımız var. Makamı İbrahim kokusunun yanı sıra, Mescid-i Aksa ve Medine isim ve markada birçok kokularımız mevcuttur” diye konuştu.

ESANS…

Tarihi insanlık kadar eski olan esans, kadim medeniyetlerde hastalıkları tedavi etmek için de kullanılmıştır. Şimdilerde esans kullanımı kişiye ve herhangi bir ortama hoş kokular getirmek amacıyla tercih edilmektedir. Esans kullanmak aynı zamanda ruh halini iyileştirmektedir. Bu nedenle aromaterapinin öne çıkan malzemesidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.