“Halk yoksullukla baş başa bırakıldı”

2024’te sayılı günler kala asgari ücretin açıklanması ekranlar başında bekleyen halkı mutlu etmediğini söyleyen DEVA Partisi İl Başkanı Şehmus Yılmaz, beklenilen düzeyde açıklamalar olmadığını ve ne çalışanın nede işveren yükünün hafifletilmediğini işaret etti.

“Halk yoksullukla baş başa bırakıldı”
Yayınlama: 28.12.2023 14:15:40
52
A+
A-

“DESTEK PAKETLERİ YETERSİZ”

Hükümetin görevinin hem iş verenin hem de çalışanın yükünü hafifletmek olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, “Destek paketlerinin yetersizliği ve istihdam edilen çalışanın ihtiyaçları gene göz ardı edildi. Asgari ücret beklenilen düzeyde değil. Açık açık halkımız açlıkla, geçimsizlikle ve yoksullukla baş başa bırakıldı. Hem işverenin hem de çalışanın mevcut ihtiyaçları baz alınmalıydı. Rakam ailesi için çalışan bir babayı ve istihdam sağlayan işvereni mutlu etmeliydi. Gerçeklerden kaçınıldı” dedi.

 

“HALKIN TALEPLERİ GENE KARŞILANMADI”

Peygamber efendimizin ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadisinin yerini bulmadığının altını çizen Başkan Yılmaz, milyonlar tarafından belirlenen rakamın tatmin edilmediğini aktardı. Yılmaz, “Önemli olan halkın talepleri ve ihtiyaçlarıydı halkın talepleri gene ertelendi ihtiyaçları gene karşılanmadı. Açıklanan rakam şunu gösteriyor, maaş çalışanın eline geçmeden erimeye başlayacağı gerçeğidir. Yapılan zammın işvereni de üzmemesi gerekirdi. Yol, yemek, ulaşım ve SGK gibi desteklerle katkı sağlanabilirdi. SGK destek yüzdeliğinin ve katkı pay oranlarının artırılması gerekirdi. Biz ne işverenin nede çalışanın üzülmesini istiyoruz. Enflasyon rakamları sokağın gerçeğini yansıtmış olsa üzülenin olmayacağı aşikardır. Kolaylaştırınız zorlaştırmayınız anlayışı uygulanmadı” diye konuştu

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.