“Hastalarımızı at sırtında taşımak istemiyoruz”

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Geçitköy ve Gökdere mezrası muhtarı ve köy sakinleri, uzun uğraşlar verilmesine rağmen sonuç alamadıkları köy yolunun stabilize ve asfalt yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

“Hastalarımızı at sırtında taşımak istemiyoruz”
Yayınlama: 14.12.2023 12:59:51
147
A+
A-

Köy muhtarı ve sakinleri adına açıklama yaparak yolları ile ilgili sıkıntılarını dile getiren Ercan Aytan, “Gökdere, Atlıhan, Geçitköy, Kumluca ve Kantar’dan sonra Gercüş’e kadar olan bir çok köyün ortak yolu konumunda olan yolumuzun asfaltlanması için defalarca yetkili birimlere müracaatta bulunmamıza rağmen, yolumuz için bir kepçe bile gelmemiştir. Kış ayındayız ve kar yağdığı zaman ne yapacağız? Bozuk ve harabe yolda hastalarımızı at- eşek sırtında taşımak istemiyoruz. O yüzden lütfen yolun stabilizasyonu ve asfaltlanması yönünde gerekli çalışmanın yapılmasını istiyoruz” dedi.

“YOLUMUZ KANTAR KÖPRÜSÜNE BAĞLANSIN”

1,5 yıldır uğraş vermelerine rağmen yolda en ufak bir çalışmanın yapılmadığına dikkat çeken köy sakini Ercan Aytan, “Batman Özel İdare Genel Sekreterliğine de başvurdum ve bununla ilgili olarak bir kaç defa dilekçe de sunduk ama şuana kadar herhangi bir gelişme yok. Yolumuzun Kantar köprüsüne bağlanmasını da istiyoruz. Yol uzunluğu Gercüş’ten Kantar Köprüsüne kadar 90 kilometre. Kantar Köprüsüne kadar ise 45 kilometredir. Yolumuz Kantar köprüsüne bağlanırsa 45 kilometre kısalmış olacak. 35 yıl önce yapılan Gökdere ve Atlıhan arasında bulunan 8 kilometrelik yolun stabilize ve asfalt yapılması konusunda yetkili mercilere buradan bir daha çağrıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.