“Hekimlerimize sahip çıkalım”

Hekimlerin kolay yetişmediğini belirten Sağlık İl Müdürü Dr. Semih Canpolat, “Şehir olarak hekim arkadaşları biraz daha sarıp sarmalamamız lazım. Görev süresi dolan hekimler, şehirden gitmesin” dedi.

 “Hekimlerimize sahip çıkalım”
Yayınlama: 26.12.2023 17:35:51
Düzenleme: 26.12.2023 18:43
87
A+
A-

“KAZANAN BATMAN OLACAK”

Batman Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, Batman Medya gazetesine nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Müdür Canpolat, sağlık kurumlarında yürütülen çalışmalar ve yeni uzman doktor atamalarına yönelik yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Melek Barış ile birlikte gazetemiz Medya’yı ziyaret eden Müdür Canpolat, “Hekim arkadaşlarımıza biraz daha kıymet vermemiz lazım. Şehir olarak bunlara dokunmamız lazım. Biz önce elimizden geleni yapalım, biz bunlara sahip çıkalım, ondan sonrasını karşı taraftan bekleyelim. Ben de bir hekimim ve bu bölgenin çocuğuyum. İsterim ki, burada bir şeyler gerçekten düzelsin. Zamanını dolduran hekim gitmesin. Burada görev süresine göre 4 yıl, 5 yıl, 6-7 yıl devam etsin, emek versin. Biz de bu insanlarımıza, kardeşlerimize sahip çıkalım. Nihayetinde kazan Batman olur” dedi.

“SORUN VE ŞİKAYETLER AZALDI”

Son atamada 3’ü yeni doğum uzmanı olmak üzere 6 tane uzman ve 8 tane pratisyenle ile 14 hekim görevlendirildiğini ifade eden Müdür Canpolat, “113’ün 44’ü uzman olmak üzere 87 tane hekim arkadaşımız aramıza katıldı. Civar illere baktığımız zaman hekim ve hekim dışı olarak A grubuyuz. Yani şu anda en üst doluluk oranına sahibiz. Şu anda gerçekten güzel bir grafiğimiz var. Sorun ve sıkıntıların, şikayetlerin azaldığını söyleyebiliriz” diye konuştu.

“DURMAK GİBİ NİYETİMİZ YOK”

Özellikle randevu süreleri ve teknik süreler açısından şu anda eskiye oranla çok iyi durumda olduklarını belirten Canpolat, “Türkiye ortalamasının çok çok üstündeyiz. Tabii ki durmayacağız. Daha iyi ne yapabiliriz diye çalışmanın gayreti içerisindeyiz. Bundan sonraki süreçte hangi cihazları alabiliriz, hangi malzemeleri, hangi ameliyatları yapabiliriz, daha fazla hangi ameliyatları yapabiliriz konusunda planlamalarımız devam edecek. Yani bizim durmak gibi niyetimiz yok” dedi.

“SERVİSLER BAŞTAN AŞAĞI YENİLENDİ”

‘Eski Bölge hastanesi’ denilen kısımdaki servislerin baştan aşağı yenilendiğini kaydeden Müdür Canpolat, “Yani bu zor şartlarda, bu ekonomik şartlarda bakanlıktan bütçe aldık. Sayın bakanımız başta olmak üzere herkesten Allah razı olsun. Bunların hepsini bitirdik. Yani servis anlamında çok güzel servisler oldu. Tuvaletinden penceresine, yatağından koltuklarına kadar hepsini değiştirdik. Acil servis, yoğun bakım gibi daha birçok ünitenin de hepsinin dosyaları hazır, onları da işleme koyacağız. Acil servisi genişletme, müşahedeyi genişletme işi, ilk yoğun bakımlar vs. hepsinin dosyaları hazır. İnşallah onların da gerekli prosedürleri ve ön izinleri alındıktan sonra başlatacağız. Amacımız Batman’a yakışan bir sağlık sistemini oluşturmak. Zaten inşaatlarımız, birinci basamak aile hekimlikleri olmak üzere, yükseliyor ve yükselmeye de devam edecek. Şu anda projede olan durumlar var, onları çözüyoruz. Projesi çizilenler var. Sadece hastane veya başka kısımlar değil 1. Basamak Aile Hekimliklerimizde de tadilatlarımız başladı” diye konuştu.

500 YATAKLI HASTANE…

Yeni hastanenin yapım aşamalarında sıkıntı olmadığını ifade eden Canpolat, “Sismik izolatörlerin kaideleri yapıldı. Şimdi onlar yerleştiriliyor. Sonuçta büyük bir yatırım yapılıyor. Bu büyük yatırımla alakalı olarak şu anda olması gerektiği gibi ilerliyoruz. Büyüklerimiz ile oturup konuşuyoruz. İhtiyaçları gideriyoruz, sahayı geziyoruz. İlerlemeye bizzat şahit oluyorum. Zamanla bu süreç daha da ilerleyecek” dedi.

İLUH DEVLET HASTANESİ…

İluh Devlet Hastanesinin bulunduğu bölge itibariyle kıymetli bir hastane olduğunu kaydeden Müdür Canpolat, “Tabii orasıyla ilgili olarak, bu hastaneye çok ciddi derecede ihtiyacımız var, çok ciddi derecede bir hasta kabulü var. Acil kısmı çok ciddi derecede bir hizmet veriyor. Güzel de bir hizmet veriyor. Biz bu açıdan son derece memnunuz. Oranın acil servis hizmeti dışında 18 tane de poliklinik verilmesi noktasında, bu zaman 15 oluyor, 17-18 oluyor ama her branştan poliklinik olacak şekilde, eskisi gibi sadece acil üzeri değil de, şu anda poliklinik hizmeti, doğum hizmeti verilmeye başlandı. Fizik tedavi hizmeti veriliyor. Yani İluh Devlet Hastanesini sadece acil servis hizmeti veren bir yer olarak düşünmemeliyiz. Ameliyat hizmeti, servis hizmeti veriyor. O yüzden İluh şuan bizim için kıymetli. Tabii ki bizim şuanda ilimizdeki sağlık tesislerinin en güzeli, en nezih, en modern halde hizmet vermek, il sağlık müdürü olarak zaten benim en büyük isteğimdir. Eksik olan tesislerimizin de zamanla yenilenmesi tabii ki her Batmanlının olduğu gibi benim de isteğim, Hep birlikte daha iyisi için çalışacağız, durmayacağız. Vizyonlu bir şekilde tüm ekip olarak, sadece İl Sağlık Müdürü olarak ben değil, yardımcılarımla, başhekimlerimle, ilçelerle birlikte, en iyi sağlık hizmeti vermek için durmadan çalışıyoruz ve çalışacağız” diye konuştu.

“2023 YILINDA 7 TANE AMBULANS ALDIK”

2023 Yılı içerisinde 7 ambulans aldıklarını kaydeden Canpolat, “Beş tanesi 4×4 ve iki tanesi de 4×2 olmak üzere toplamda 7 adet ambulans almış bulunmaktayız. Şuan bizim ilçelerimizde 4×4 ambulansı olmayan hiçbir ilçe yok. Hepsini bitirdik, hepsini hallettik. En ücra köşelerde bile şuan dahiliye uzmanımız, çocuk uzmanımız, kadın doğum uzmanımız var. Şu anda gerçekten inanılmaz güzel bir hizmet veriliyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Batmanlı dedi ki:

    Batman insanı her zaman dışardan gelen yabancı memur kim olursa olsun sahip çıkıp yardımcı oluyor.

    Ama hastanelerde doktorların ve çalışanların yaklaşımları insanları bezdiriyor.insanlari dışlayıcı ve tersleyen doktorlar var hakkını sormak istediği zaman hemen verilen bir hak beyaz kodu kullanıp insanları mağdur duruma düşürüyorlar.
    Bunlara dikkat edin