Hutbe yarışması sona erdi

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Okulları arasında düzenlenen il yarışmaları “Genç Hatipler Minberde” hutbe yarışması ve ödül töreni ile sona erdi.

Hutbe yarışması sona erdi
Yayınlama: 17.12.2023 12:39:13
61
A+
A-

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen ve hafta boyunca devam eden “Genç Hafızlar Hafızlık Yarışması”, “Genç Seda Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” yarışmaları, “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” ve son olarak gerçekleşen “Genç Hatipler Minberde” hutbe yarışmasıyla süreç tamamlandı. Terece Camisinde düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” hutbe yarışmasının finalinde, kategorilerinde il birincisi olan başarılı öğrencilere ödülleri verildi. Ödül törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, bu başarıya ulaşan gençleri tebrik ederken, yarışmalara katılan tüm öğrencilere, yarışmalar da emek geçenlere ve öğrencilere destek veren ailelere teşekkür etti. Kategorilerinde il birincisi olan öğrenciler ilimizi bölge finallerinde temsil edecekler. Dereceye giren öğrencilere plaket ve ödüllerin verilmesinin ardından ödül töreni günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. “Genç Hatipler Minberde” hutbe il yarışmasında birinci olan Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Faruk Tunç, Cuma namazı hutbesini okudu.

Erkekler ortaokulu kategorisinde birinci olan öğrenciler;  ‘Genç Hafızlar’ hafızlık yarışmasında Tepecik İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Berat Balcı. ‘Genç Seda’ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma’ yarışmasında Gazi Anadolu İmam Hatip Proje Okulu öğrencisi Mehmet Tarık Sevim. ‘Genç Bilaller’ ezan yarışmasında Gazi Anadolu İmam Hatip Proje Okul öğrencisi Ahmet Akbulut.

Erkekler lise kategorisinde birinci olan öğrenciler; ‘Genç Bilaller’ ezan yarışmasında Sason Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yunus Aylanç, ‘Genç Seda Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma’ yarışmasında Gazi Anadolu İmam Hatip Proje Okulu Öğrencisi Muhammed Ekinci, ‘Genç Muhafızlar’ hafızlık yarışmasında Kozluk Anadolu İmam Hatip Lisesi Bilal Çelik, ‘Genç Hatipler Minberde’ hutbe yarışmasında Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Faruk Tunç.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.