“İHD çok ağır bedeller ödedi”

10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi tarafından ‘Dünden Bugüne İnsan Hakları Mücadelesi’ temalı panel gerçekleştirildi.

“İHD çok ağır bedeller ödedi”
Yayınlama: 14.12.2023 16:11:12
66
A+
A-

Batman Barosu Av. Tahir Elçi Konferans Salonunda yapılan panele İHD Onur Kurulu Üyesi Av. Metin Kılavuz, Hukukçu ve Diyarbakır Barosu eski başkanı Av. Mehmet Emin Aktar katılırken,   İHD yönetim kurulu üyesi Av. Sümeyye Gültekin Aykut, panelin moderatörlüğünü yaptı.

“İHD MAZLUMUN YANINDA DURDU”

İnsan hakları mücadelesinin tarihçesini konuklarla paylaşan İHD onur kurulu üyesi Av. Metin Kılavuz, “İnsan Hakları Derneği 1986 yılında kuruluyor. 12 Eylül’ün baskıcı rejiminin yarattığı o toplumsal yapıyı düşündüğümüz zaman, özellikle cezaevinde yaşanan hak ihlallerinin mağduriyeti üzerinden doğuyor ve günümüze kadar geliyor. İnsan Hakları Derneği 37 yıllık bir örgüt. Peki bu örgüt dünyada, Türkiye’de ne tür bir farkındalık yarattı? İnsan Hakları Derneği çok ağır bedeller ödedi. Her zaman mağdurun, mazlumun yanında durdu. Bugüne kadar da bu deneyim ve tecrübesini getirdi. İnsan Hakları Derneği, devletlerden, hükümetlerden ve siyasi partilerden bağımsız bir örgüttür” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.