“İkinci yarıda işimiz daha zor olacak”

TPAO Batman Petrolspor Başkanı Mustafa Demir ve yönetimi Kristal Park tesislerinde gazetecilerle bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

“İkinci yarıda işimiz daha zor olacak”
Yayınlama: 21.12.2023 13:32:58
99
A+
A-

“YENİ SÜREÇTE PARADİGMAYLA YOLA ÇIKTIK”

Bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yapmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya gelmek istediklerini belirten Demir, “Özellikle Petrolsporumuzun yeni yapılanma sürecinde emeği ve katkısı olan birçok insan oldu. Ben buradan hepsine teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Özellikle Batman Valimiz Ekrem Canalp beye, maddi ve manevi katkılarından dolayı kendilerine çok çok teşekkür eder, şükranlarımı sunuyorum. Yeni süreçte paradigmayla yola çıktık. Bu paradigmanın en büyük mimarlarından bir tanesi sayın vekilimiz Ferhat Nasıroğlu beydi. Kendisi, farklı fikir ve düşüncelerle yeni bir yol alınması gerektiğini hep vurguluyordu. Biz de bu minvalde kendileriyle yaptığımız birçok fikir teatisinde, bu takımı bu şehirle birleştirmenin vazgeçilmez bir unsur olduğunu anladık. Birçok sosyal sorumluluk projelerinde olduğu gibi, Petrolspor konusunda da çok büyük bir hassasiyet gösterdiler. Sonuç itibariyle çok çok büyük destekleri oldu, halen olmaya devam ediyor. Ben kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Biz kenetlenirsek, Batman halkı, taraftarımız ve hemşerilerimiz kenetlendiğinde başaramayacağımız hiçbir şey olamaz. Bunun en güzel örneğini dün hep birlikte gördük. Sizlerle beraber, basınımızla, taraftarımızla, halkımızla, gençlerimizle, çocuklarımızla, takımlarımızla, hep birlikte, elimizi bir taşın altına koyduğumuzda, neler yapabileceğimizi bence gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz” dedi.

“BİZ SADECE İLK 14 MAÇIN SONUNDAKİ BİRİNCİYİZ”

Şuan itibariyle ligde oynanan ilk 14 maçın birincisi olduklarını kaydeden Demir, “Oynayacağımız 14 maçımız daha var. Biz 14 maçın sonunda kendi grubumuzu lider olarak tamamladık. Bu bizi farklı bir anlayışa, farklı bir mantığa asla sokmayacak; bizi havaya sokmayacak. Ne yaptığını bilen, ayakları yere basan, önündeki 14 maçın stratejilerini daha iyi belirleyecek bir takım olmak yolunda kampa başlayacağız. Kamptan sonra hazır bir halde sizlerin huzuruna, Batman halkının, hemşerilerimizin huzuruna çıkmak istiyoruz. Onları en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” diye konuştu.

“GEÇİŞ SÜRECİNİ KISA DÖNEMDE ATLATTIK”

İlk haftalarda lige sorunlu başladıklarını kaydeden Demir, “25 tane sporcu almıştık. Birbirini hiç tanımayan 25 tane sporcu. Bir geçiş süreci yaşadığımızı söylemiştik. Biz o geçiş sürecini aslında kısa dönemde atlattık. Çünkü ilk oynadığımız 4 maçın 3’ünü deplasmanda oynadık. İçerde oynadığımız sadece bir Silifke maçı vardı. Elazığ, Mardin, Velimeşe maçlarını dışarıda oynadık. Biz kötü giden bir şeylerin daha da kötü gittiğini sezinlediğimiz anda bununla ilgili olarak birçok aksiyonlar aldık. Arkadaşlarımızla bir araya geldik. Tüm paydaşlarımızla fikir teatisinde bulunduk. Asla duygusal davranmadık. Çünkü bize yüklenen sorumluluk, bizim duygusal davranmamıza müsaade edilmeyecek bir sorumluluk değildi. Bize güvenen kesimler, insanlar vardı.  Bizim bu güveni boşa çıkarma lüksümüz yoktu. Dolayısıyla biz süreci iyi değerlendirip, 14 maçın sonunda gurubu lider olarak tamamladık” dedi.

“EN ZOR GRUPTAYIZ”

Ligde en zor grupta olduklarını kaydeden Demir, “Yıllardır futbolun, sporun içindeyim. Benim şahsi fikrim, bence en zor guruptayız. Eskiden 3. ligde 19-20 takım olurdu. Sondaki 3-4 takım kopardı. Yukarıdaki 5-6 takım zaten play-off, şampiyonluk mücadelesi verirdi. Arada  9-10 takım kalırdı ve son 9-10 takımın iddiası olmazdı. Zaten sezonun son 5-6 haftasında havlu atarlardı ve öylesine oynarlardı. Ama bizim grupta 14 maç oynuyorsunuz, 15 tane takım var. Bunun altı da, üstü de birbirine çok yakın, arada bir şey yok. Yani biz bu yarışın sezonun son haftasına kadar süreceğini biliyoruz. Çünkü küme düşme mücadelesi olacak, play-off mücadelesi olacak, şampiyonluk mücadelesi olacak. Bu takımların arada kalma gibi bir lüksü yok. Dolayısıyla bizim ikinci yarıdaki işimiz ilk yarıdan çok çok daha zor olacak” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.