“Irkçı saldırıları kabul etmiyoruz”

Şeyh Said’e yönelik ırkçı söylemler sarf edildiği gerekçesiyle, Batman Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Atatürk Parkı önünde basın açıklaması yapıldı.

“Irkçı saldırıları kabul etmiyoruz”
Yayınlama: 21.12.2023 15:48:37
131
A+
A-

Platform adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Batman Şube Eş Başkanı Ramazan Bilmez,“Hak mücadelesi yürütmüş olan Şeyh Said ve yol arkadaşları üzerinden Kürt halkının değerlerine yönelen ırkçı-şoven saldırıları kabul etmiyoruz” dedi.

“GERÇEK DIŞI AÇIKLAMALAR KABUL EDİLEMEZ”

Basın açıklamasını okuyan eşbaşkan Bilmez, “Son günlerde halkın iradesi gasp edilmesi sonucu kayyum ile yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin bir bulvara Şeyh Said adını verdiği iddiası ile başlayan ve ırkçı-şovenist kesimlerden, ulusalcı, gazeteci olarak geçinen kişilere uzanan bazı kesimlerin Şeyh Said ve yol arkadaşları şahsında Kürt halkının değerlerine dil uzatan açıklamalarına tanıklık etmekteyiz. Öncelikle vurgulamak isteriz ki Şeyh Said ve yol arkadaşları hak ve adalet mücadelesi yürütmüş, bu nedenle o dönemin egemen anlayışının zulmüne uğramış, idam edilmiş, mezar yerleri dahi halen bilinmeyen, tıpkı Seyit Rıza, Nuri Dersimi gibi Kürt halkının önemli değerlerindendir. Bir bulvara ismi verilmesi üzerinden Şeyh Said ve yol arkadaşlarının aziz hatırasına yönelik ırkçı-şovenist, saldırgan ve gerçekdışı açıklamalar kabul edilemez” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.