Mehmetçik Ormanı için 500 fidan diktiler

Milli Savunma Bakanlığı Projesi kapsamında, Batman Garnizon Komutanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle, Bıçakçı Karakolu yanındaki alana “Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Hatıra Ormanı” oluşturuldu.

Mehmetçik Ormanı için 500 fidan diktiler
Yayınlama: 08.12.2023 16:44:31
110
A+
A-

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in katılımıyla Mehmetçik Hatıra Ormanı’na mavi selvi ve elder çamı olmak üzere toplamda 500 fidan dikildi. Etkinliğe Vali Canalp’in yanı sıra Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, İl Jandarma Komutanı Albay adem Taşkın, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve bazı siyasi parti ve STK temsilcileri ile askerler katılım sağladı.


Fidan dikim etkinliğinde konuşan Vali Ekrem Canalp, “100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde Türkiye’mizde 81 vilayetimizin her birisinde Mehmetçik Ormanları oluşturuluyor. Bu çerçevede Milli Savunma Bakanlığımızın ve Genel Kurmay Başkanlığımızın projesine bugün burada destek vermek için beraberce bir araya geldik. Net şekilde görebiliyoruz; bakın hemen yan tarafımızda, baktığımız zaman burada bundan 40 yıl önce ekilmiş olan ağaçlarımız var. Bunlar 40 yıl önce fidandı. Bu çok net bir şeyi gösteriyor. Diyor ki, eğer siz bugünden bu fidanları dikerseniz, 40 yıl sonra buralar orman olacak. Biz de bu çerçeve içerisinde bir kuşak ağaçlandırma projemiz var. Aynen burada olduğu gibi, bu güzergahta olduğu gibi Batman’ın dört bir tarafından gelen yollar, bir taraf Diyarbakır’dan geliyor, bir tarafı bizim Gercüş ve Hasankeyf istikametimizden geliyor. Bir taraftaki yollarımız Beşiri istikametinden, Siirt’ten geliyor ve bir taraf, bir de Kozluk istikametinden, Kuzeyden gelen yollarımız. Dört tarafından Batman merkeze gelen bu yollarımızı kuşak ağaçlandırma projesi çerçevesinde ağaçlandırma yapacağız. Bir tanker satın aldık ve ağaçlarımızın ilk birkaç yıl ihtiyaç duymuş oldukları sulama ihtiyacını da bu tankerden karşılamak suretiyle, ilerleyen yıllarda inşallah göreceğiz ki, araç kullandığınız zaman, Batman’ın ne tarafından gelirseniz gelin, bu yeşil kuşağın içerisinden, o yeşilliğin içerisinden araç sürerek Batman’a ulaşma imkanına ulaşacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.