“Ortalığa atılan çöpler kanalları tıkatıyor”

Batman Atık Hurda ve Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Yılmaz Oğurlu, Medya Gazetesini ziyaret ederek konteynır yerine ortalığa atılan çöplerin yağan yağmurların etkisiyle kanalizasyonları tıkamasının yanı sıra çevre kirliliği oluşturduğunu belirtti.

“Ortalığa atılan çöpler kanalları tıkatıyor”
Yayınlama: 04.12.2023 13:58:31
91
A+
A-

“ŞÜPHELİ MALLAR ALINMAMALI”

Ayrıca esnafların, şüphelendikleri çalıntı malları, ızgaraları Emniyete bildirmelerini isteyen Dernek Başkanı Oğurlu, “Çoğu bina sakinleri ve kapıcılar çöplerini getirip konteynırların kenarlarına bırakıyor. İçine koymadıklarından dolayı da bu çöpler, yağmur yağdığında suyun etkisiyle sürüklenip kanalları tıkıyor. Sel meydana geldiğinde GAP mahallesinde bulunan köprünün altındaki kanallar bu yüzden tıkanmış ve büyük bir sıkıntı yaratmıştı. O yüzden, bina sakinlerinin ve kapıcıların, çöp poşetlerini çöp konteynırlarının içine atmasını rica ediyoruz” dedi.

“MAZGAL VE KABLO HIRSIZLIĞI YAŞANIYOR”

Kanalizasyon kapaklarının çalınması konusunda da görüş belirten Oğurlu, “Kanalizasyon kapakları, mazgal hırsızlıkları maalesef sıkça oluyor. Hurdacı esnaflarımızın bu tür kapakları veya başka malzemeleri almamalarını istiyoruz. Getirilen çalıntı ürünleri tespit eden hurdacıların, durumu hemen Emniyet birimlerine bildirmeleri çağrısında bulunuyoruz” dedi.

“TÜM HURDACILAR ŞEHİR DIŞINA ÇIKARTILACAK”

Hurda ve Geri Dönüşüm Sitesi yapılması konusunda Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ile koordine halinde olduklarını kaydeden Başkan Uğurlu, “Bu site yapıldıktan sonra şehir merkezindeki hurdacı ve geri dönüşümcülerin hepsi şehir merkezinin dışına çıkarılacak. Site yapılması konusunda gelişme var. Vali bey bu konuda çalışma yapıyor. Batman Çayı kenarında şuan yer tespiti yapılıyor. Yakın zaman da bizler de Küçük Sanayi Sitelerinin içerisinde yer alacağız” dedi.

“HURDACI ESNAFLARIMIZ LİSANS ALAMIYOR”

Batman’da faaliyet gösteren hiçbir esnafın, hurdacılık veya geri dönüşümcülük belgesi alamadığına dikkat çeken Oğurlu, “Neden? Çünkü şehir içinde olduklarından dolayı belge alamıyorlar. Lisans alabilmeleri için de şehir dışında faaliyet gösterme zorunlulukları var. Biz de sitenin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Yakın zamanda inşallah bu sorun da vali beyin sayesinde çözüme kavuşmuş olacak” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.