“Özgürlükler kullanılamaz hale getirildi”

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi tarafından, 10 Aralık İnsan Hakları Günü vesilesiyle basın açıklaması yapıldı.

“Özgürlükler kullanılamaz hale getirildi”
Yayınlama: 10.12.2023 16:20:10
119
A+
A-

Atatürk Parkı yanındaki Yılmaz Güney sergi alanında yapılan basın açıklamasına İnsan Hakları Derneği Batman Şube Eşbaşkanı Ahmet Şiray, İHD Şube Sekreteri Rezan Baytar, Mali Sekreter Beşir Güzel ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi hala kutup yıldızı gibi insanlığın yolunu aydınlatmaya devam ettiğini belirten İHD Eşbaşkanı Ahmet Şiray, “Güçlü devletlerin çıkar ilişkilerine dayalı oluşturdukları askeri ve ekonomik birliktelikler, savaş politikaları en son Gazze’de yaşanmakta olan derin insani krizde olduğu gibi halkları temel hak ve özgürlüklerini tümüyle kullanamaz hale getirmiştir.

Özellikle devletlerin demokrasi ve hukuk taahhüdünden giderek uzaklaşmaları insanlığın en önemli kazanımlarından birisi olan insan haklarının, hem bir referans sistemi hem de bir denetim mekanizması olarak zayıflamasına yol açmıştır. Yaşanan tüm olumsuzluklara karşın dünyanın her yerinde halklar özgürlük, adalet, eşitlik ve insan hakları talepleriyle itirazlarını yükseltmektedirler. Devletlerin ve hükümetlerin bu itirazlara yanıtı ise şiddetin her türünü sistematikleştirip yaygınlaştırma ve hayatın tek gerçeği olarak toplumlara dayatma şeklinde olmaktadır. Bugün tüm dünyada yaşanan ağır kriz karşısında insan haklarını savunmak ve kurucu rolünü yeniden etkin kılmak en asli görevimizdir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.