Pazar esnafının soğukla mücadelesi

Batman’da havaların soğumaya başlamasıyla birlikte vatandaşlar gibi, tezgahları başında bekleyen pazarcılar da soğuktan korunmak için soba kurarak veya ateş yakarak ısınmaya çalışıyorlar.

Pazar esnafının soğukla mücadelesi
Yayınlama: 12.12.2023 12:59:01
40
A+
A-

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının belli oranda düşmesi neticesinde soğuk havanın etkisini göstermeye başladığı Batman’da Alo Tevşo Semt Pazarındaki pazarcı esnafı, bir yandan tezgah başında ekmek mücadelesi verirken, bir yandan da soğuklarla baş etmek için ateş yakarak veya soba kurarak ısınmaya çalışıyorlar.

“SOĞUKLARDAN FAZLA ETKİLENİYORUZ”

Soğuklardan korunmak için çeşitli önlemler aldıklarını kaydeden pazar esnafı, “Aralık ayında havalar giderek daha da soğumaya başladı. Gerçi Batman’da kışlar çok sert geçmiyor ama biz pazar esnafı olarak çoğunlukla dışarıda tezgahlarımızın başındayız. Bu yüzden de soğuklardan daha fazla etkileniyoruz. Biz de gerek ateş yakarak gerekse de soba yakmak suretiyle ısınmaya çalışıyoruz. Tabii elimizden geldiğince bizi sıcak tutacak ve soğuklardan koruyacak kalın kıyafetler giymeye özen gösteriyoruz” diye konuştular.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.