Resmen tescillendi

Batman’ın önemli lezzetlerinden olan ‘Kozluk Domatesi’, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.

Resmen tescillendi
Yayınlama: 11.12.2023 15:49:44
298
A+
A-

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün başvurusu üzerine Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından ‘Kozluk Domatesi’ne tescil belgesi verildi. Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi ve domates üretiminin yapıldığı köy muhtarlarıyla birlikte Vali Ekrem Canalp’i ziyaret ederek, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanan coğrafi işaret belgesini takdim etti.

“DİĞER ÜRÜNLERİMİZİN DE TESCİLLERİNİ ALACAĞIZ”

Kozluk domatesinin coğrafi tescili bugün itibariyle alındığını belirten Vali Canalp, “Domatesimizin karakteristik özelliklerine baktığımız zaman; görüntüsü ve kabuğunun inceliği içerisindeki aroması, lezzeti bir tadı var. Raf ömrü nispeten kısadır. Bu şekildeki yerel ürünlerimizi bizim nihai amacımız bir tarafında Kozluk’ta yapmış olduğumuz festival örneğindeki gibi bu ürünlerimizin daha çok tanıtılması ve daha çok satılmasını sağlamak. Sadece domatesimizi değil, diğer tarımsal ürünlerimizin de coğrafi tescillerini alacağız. Başvuru süreçlerimiz pek çoğunda devam ediyor. Ama sadece coğrafi tescilli almak değil. Sadece üretmek değil. Önemli olan bunları nihai ürün haline getirebilmek” diye konuştu. Kentte coğrafi işarete sahip Batman şam böreği, Sason çileği, Gercüş mezrune üzümünden sonra Kozluk Domatesi ilimizin coğrafi işarete sahip 4’üncü ürünü oldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.