Sele karşı alınacak önlemler görüşüldü

DSİ Genel Müdürlüğüne çıkarma yapan Batman Valisi Ekrem Canalp ve milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve beraberindeki heyet, Batman ve ilçelerinin selden korunması için alınacak önlemler ile ilgili istişarelerde bulunmak üzere DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya ziyarette bulundular.

Sele karşı alınacak önlemler görüşüldü
Yayınlama: 14.12.2023 16:09:35
94
A+
A-

BATMAN’I DURUMU MASAYA YATIRILDI

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, DSİ Diyarbakır Bölge Müdürü ve beraberlerindeki heyet DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’yla görüştüler. Batman’da 19 Kasım tarihinde yaşanan sel felaketi sebebiyle yapılmış ve yapılacak işlerle ilgili yapılan görüşmelerin neticesinde Batman il merkezi ile taşkın yaşanan Kozluk, Sason ve Beşiri ilçe merkezlerinin bir bütün halinde komple çalışılmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Batman il merkezindeki taşkın riskini en aza indirebilmek üzere yeni yapılacak bir Kuşaklama Kanalı ile DSİ Sulama Kanalının da entegre edilmesi ve taşkın sularının şehir merkezinden bertaraf edilmesi ile ilgili çalışmaların nasıl yapılabileceği görüşüldü.

İÇMESUYU PROJELERİ ELE ALINDI…

Ziyaret sırasında, Batman il merkezi ile Hasankeyf ilçesi, Kozluk Bekirhan ve Batman merkez Balpınar Beldeleri ile arada kalan köylerin içme suyunu elektrik enerjisi harcamadan doğal cazibe ile sağlamak üzere Silvan barajından Batman’a su getirme projesi ile Kozluk ve Beşiri ilçeleri ile İkiköprü beldesi ve arada kalan köyler için de Garzan barajından içme suyu getirme projesinin hayata geçirilmesi konusunda yapılacak çalışmalar ele alındı. Ayrıca, Batman çayı Islahı 3. kısım işinin başladığı ve kalan 22 kilometrelik kısmın da ‘Batman Çayı Islahı 4. Kısım’ kapsamında yatırım programına teklif edilmesine karar verildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.