“Şeyh Said İslam kahramandır”

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis’te yaptığı basın açıklamasında, Şeyh Said Efendi’ye yönelik hakaret ve iftiralara tepki gösterdi.

“Şeyh Said İslam kahramandır”
Yayınlama: 21.12.2023 13:52:15
365
A+
A-

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis’te yaptığı basın açıklamasında, “Şeyh Said Efendi’nin fotoğraflarıyla onu asan o İstiklal Mahkemesi ekibinin fotoğraflarını gördüğünüzde kimin İngilizlere benzediğini kimin İngilizlerden ayırt edilemediğini görmek gayet mümkün.” dedi. HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

“BU ÜLKEDE ÇOK ACILAR YAŞANDI”

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ramanlı, Şeyh Said’e yönelik son zamanlarda yapılan hakaretlerin hatırlatılması üzerine şu yanıtı verdi: “Öncelikle şunu ifade etmek lazım: Şeyh Said, bir İslam kahramandır. Bizler tarihe, tarihi şahsiyetlere ve olaylara bakarken oradan ibret almak için, yanlışların tekrarlanmaması için ve doğrularda buluşmak için bakarız. O şekilde okur ve tanırız. Geçmişte bu ülkede çok acılar yaşandı, çok sıkıntılar çekildi. Ama bugün o tarihi olaylardan ders çıkarmak yerine, bu tarihi olaylar bir daha yaşanmasın, kardeşliğimiz pekişsin, birliğimiz daim olsun ve toplumsal barışı tesis edelim demek yerine o eski defterleri karıştırmak ve toplumun değerlerine hakaret ederek siyasi bir rant devirmeye çalışmak siyasetin büyük bir ayıbıdır. Şeyh Said Efendi ile ilgili yakıştırılan o sıfatlar da ben ve benim gibi düşünen milyonlarca insan tarafından Şeyh Said Efendiyi asanlar hakkında düşünülüyor. Üstelik aynı gerekçelerle. Ben sadece o ileri sürülen yakıştırma ve hakaretlere değinmek istiyorum. Şeyh Said Efendinin İngiliz ajanlığı ya da İngilizlerle iş birliği yaptığı söylemi üzerinden bir iftira yürütülüyor. Elbette siyasal bilinci inkılap tarihi kitaplarından ibaret olanlar benim bu söylediklerime çok bir anlam veremeyebilirler ama sadece Şeyh Said Efendi’nin fotoğraflarıyla onu asan o İstiklal Mahkemesi ekibinin fotoğraflarını gördüğünüzde kimin İngilizlere benzediğini kimin İngilizlerden ayırt edilemediğini görmek gayet mümkün.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.