“Şiddettin başlıca sebebi alkoldür”

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis’teki basın toplantısında, “Kadına yönelik şiddettin başlıca sebebi alkoldür. Bir diğer sebebi fuhuştur, madde bağımlılığıdır. Bu tür kötü ahlakla mücadele edilmediği sürece kadına yönelik şiddetin durdurulması da mümkün olmayacaktır” dedi.

“Şiddettin başlıca sebebi alkoldür”
Yayınlama: 07.12.2023 14:18:33
75
A+
A-

“ŞİDDETİN SEBEPLERİNİ GÖRMEZDEN GELİYORUZ”

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “5 Aralık, Türkiye’de kadınların seçme ve seçilme hakkının elde edilişinin yıldönümüydü. Bu minvalde kadına yönelik şiddetin değişmediğini görüyoruz. Bu konuda ne dersiniz?” sorusuna Milletvekili  Ramanlı şu yanıtı verdi: “Kadına yönelik şiddet bizim kanayan bir yaramız. Ama bunun için sadra şifa bir adım atılmış mıdır derseniz emin olun buna cevabımız hayır olur. Çünkü toplum ve devlet olarak biz kadına yönelik şiddetin sebeplerini görmezden geliyoruz. Kadının uğramış olduğu şiddetin önlenmesi konusunda doğru bir teşhis ve isabetli bir reçete ortaya koymaktan maalesef uzağız. Kadına yönelik şiddetin de önlenmesi için gerekli adımların atılması gerekiyor ama ifade ettiğim gibi kadına yönelik şiddetin sebeplerini de iyi araştırmamız gerekiyor. Bugün kadına yönelik şiddettin başlıca sebebi alkoldür. Bir diğer sebebi fuhuştur, madde bağımlılığıdır. Ama bunların üzerine gidecek bir irade bugüne kadar oluşmamıştır. Genel ezberler üzerinden ideolojik bir kamplaşma ve siyasi bir kutuplaşma güdülmektedir. Kadına yönelik şiddetin ataerkil toplum yapısı ya da erkek egemen bir anlayışın sebep olduğu ifade edilse de bugün dünyada kadına yönelik şiddetin hız kesmeden devam ettiği Avrupa’da erkek egemen bir toplumdan bahsedemiyoruz. Ataerkil bir toplum yok. Sosyal hayatı düzenleyen baskın bir din de yok. Peki o halde kadına yönelik şiddetini sebebi ne? Sebebi belli… ‘alkol egemen’ ve ‘fuhuşerkil bir toplum.’ Bu tür kötü ahlakla, kötü alışkanlıklarla mücadele edilmediği sürece kadına yönelik şiddetin durdurulması da mümkün olmayacaktır. Bu sebeple diyoruz ki sebepler üzerinde iyi analizler yapalım, sebepleri ortaya koyalım, sonra bu sebepleri ortadan kaldıracak tedbirleri hep beraber alalım ki kadına yönelik şiddet gibi bir ayıptan ülke olarak da dünya olarak da bir an önce kurtulalım.”

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ…

Gündemdeki bir diğer konunun ise “sosyal medya fenomenlerinin ortaya çıkan vergi kaçakçılığı ve kara para aklama faaliyetleri” olduğunu ifade eden Ramanlı, “Sosyal medya üzerinden lüks ve şatafatlı hayatların, lüks otomobillerin, lüks evlerin adeta teşhirciliğine soyunan sosyal medya fenomenlerinin; yoğun bir kamuoyu baskısından sonra denetime tabi tutulması ve bazılarının tutuklanması neticesinde bugün sayısı 3 bine yaklaşan bir inceleme ve soruşturmayla karşı karşıyayız.” diye konuştu.

“TAM ANLAMIYLA VERGİ KAÇAKÇILIĞI…”

Sosyal medya fenomenliğinin bir geçim kaynağı olmadığını vurgulayan Ramanlı, “Bu tam anlamıyla vergi kaçakçılığının ya da kara para aklamanın sadece paravan bir faaliyeti olarak karşımıza çıkıyor. Ama işin ilginç tarafı, bugüne kadar alenen yapılan bu kaçakçılığın, bu kara para aklama faaliyetinin üzerine hiçbir biçimde gidilmemiş olmasıdır. Daha ilginç olanı, bu tür zenginleşme aparatı olarak görülen faaliyetlerin daha çok pandemi süreciyle yükselmiş olması. İnsanların pandemi sürecinde ticari faaliyetlerin adeta sıfırlandığı, ülke kaynaklarının, hazine stoklarının mali desteklere akıtılması sonucu adeta stokların boşaldığı bir dönemde, birilerinin bunu bir kazanç kapısına dönüştürmesi dikkatlerden kaçmıyor” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.