“Toplumsal barışa katkı sağlıyoruz”

Arabuluculuğun yaygınlaşması için toplumun herkesimiyle görüştüklerini belirten Batman Arabuluculuk Merkezi Müdürü Rıdvan Osmanoğlu, “Arabuluculuk toplumsal barışın oluşmasına önemli katkılar sağlıyor” dedi.

“Toplumsal barışa katkı sağlıyoruz”
Yayınlama: 25.12.2023 16:33:52
Düzenleme: 25.12.2023 22:20
129
A+
A-

“SÜRECİ HIZLANDIRIYORUZ”

Basın ziyaretleri kapsamında Batman Medya gazetesini ziyaret eden Arabuluculuk Merkezi Müdürü avukat Rıdvan Osmanoğlu, arabulucular Sinan Dağ ve Muhittin Ergül eşlik etti. Arabuluculuğun kıymetinin anlaşılması ve yeterince tanınıp yaygınlaşması amacıyla ziyaretlerini arttırmak istediklerini kaydeden Osmanoğlu, “Uyuşmazlıklar taraflar arasında illaki olacak ve oluyor ama bunların daha hızlı, daha ekonomik, daha ucuz bir şekilde çözülmesine biz arabulucular olarak katkı sağlayıp süreci hızlandırıyoruz” dedi.

????????????????????????????????????

“30-40 YILLIK DAVALAR ÇÖZÜME KAVUŞUYOR”

Güçlerini arabuluculuk kanunundan aldıklarını sözlerine ekleyen avukat Osmanoğlu, “Bizim yanımızda, arabulucuların yanında yapılan anlaşmalar mahkeme kararı gibidir. Yani o gücü ve yetkisi var. Bir işçi-işveren uyuşmazlığı olabilir, ticari uyuşmazlık olabilir, mal paylaşımıyla ilgili bir şey olabilir. 30-40 yıl bitmeyen davalar eğer tarafların iradeleri ortaksa, taraflar arasında anlaşma sağlandığında bu sorunlar ilelebet çözüme kavuşmuş oluyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.