“Üretim kapasitemizi artırmalıyız”

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) tarafından düzenlenen İhracat Şampiyonları Ödül törenine Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, üretimin önemine dikkat çekti.

“Üretim kapasitemizi artırmalıyız”
Yayınlama: 24.12.2023 15:09:18
68
A+
A-

Türkiye ekonomisine 20’şer yıllık periyotlarla geriye doğru bakıldığı zaman, döviz kurundaki dalgalanmalardan dolayı kimi zaman ithalat endeksli kimi zaman da ihracatın endeksli olduğunu belirten Vali Ekrem Canalp, “İçinde bulunduğumuz dönem Türkiye’de ekonomik olarak ihracatın avantajlı olduğu 20 yıllık bir periyotta girmiş durumdayız. Bu periyotlar bize neyi söylüyor? Dövizdeki dalgalanmalar karşısında yapacağımız konumumuzu iyi belirleyebilmek ve üretim kapasitemizi artırmaktan geçer. Ülke olarak ya da Batman olarak döviz dalgalanmaları karşısında bizim çıkış noktamız ne olabilir? Bizim çıkış noktamız üretim kapasitemizi artırmaktan geçiyor. Döviz kurundaki dalgalanmalardan ve uluslar arası avantajlı konumlardan kaynaklanan her şeyi maksimum düzeyde ülke ekonomisine sağlıyor olabiliriz” dedi.

“ÜRETİMDE ÖNCÜ BİR İL OLACAĞIZ”

Türkiye yüzyılında Batman’ın önemli bir görev üstleneceğini belirten milletvekili Ferhat Nasıroğlu, “Batman üretimde, ihracatta, ticarette, eğitimde ve teknoloji de öncü bir il olacak. Ben buna inanıyorum, yeter ki siz de inanın. Biz bu kenti işsiz gençleriyle değil, dışarıdan işçi getiren bir şehir haline getireceğiz. Bu adımları atıyoruz. Yeni OSB’lerin kurulabilmesi için alt yapıyı hazırlayıp gerekli izinleri aldık. Biz boş konuşmuyoruz. Bir şey söylediğimizde bunu eyleme geçirmek için adım atarız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.