Zam yağmuru başladı

Asgarin ücretin açıklanmasının ardından ürünlere peş peşe zamlar geldi. Yolcu taşımacılığından beyaz eşyaya, marketlerden lokantalara kadar tüm ürünlerde zam yağmuru da başladı. Vatandaş dün aldığı bir ürünü bugün aynı fiyata alamıyor.

Zam yağmuru başladı
Yayınlama: 31.12.2023 15:18:39
523
A+
A-

PİYASAYA ASGARİ ÜCRET AYARI

Yeni yıl ile birlikte hemen her sektörde başlayacak yükseliş etkisini bugünden itibaren hissettirdi. Asgari ücrete gelen zamla endeksli temel gıda ürünlerinin yükselişe geçtiğini belirten vatandaşlar, yumurta başta olmak üzere bazı süt ürünlerinde artış yaşandığını kaydettiler. İlgili kurumlardan radikal denetimler beklediklerini kaydeden vatandaşlar, fırsatçılık yapanlara göz açtırılmaması gerektiğini ifade ettiler.

DEĞERLİ KAĞITLAR YÜZDE 58 ARTTIRILDI…

Değerli kağıt bedeli 2024 yılında Bakanlık tarafından yapılan resmi gazete ilanı ile duyuruldu. Noter kağıdı ya da beyanname ücreti 55 TL iken 87 TL oldu. Pasaport defter bedeli 501 liradan 790 liraya yükseldi. Yeni yılda kimlik kartını değiştirmek isteyecekler 83 TL öderken 130 TL ödemeye başlayacak. En büyük fark ise sürücü belgesi ücretlerinde hissedildi. 624 TL olan sürücü belgesi ücret, 2024 yılı itibariyle 990 TL olarak yansıtılacak. Kimlik kaybı nedeniyle düzenlenecek yeni kimlik kartı ise 166 TL yerine 260 TL ödenerek alınabilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.