“Batman’a iki lojistik kent kazandırıyoruz”

20’nci mahalle buluşması Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp başkanlığında Ziya Gökalp Mahallesi Şehit Şenay Aybüke Halk Kütüphanesi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

“Batman’a iki lojistik kent kazandırıyoruz”
Yayınlama: 24.01.2024 16:22:22
Düzenleme: 24.01.2024 16:23
229
A+
A-

 “DEMİRYOLLARI VE KARAYOLLARI LOJİSTİĞİ KURULACAK”

Mahalle Buluşmasına Vali Canalp’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, kamu kurum müdürleri, Ziya Gökalp Mahallesi sakinleri ve Mahalle Muhtarı Masum Padir hazır bulundu. Batman’da iki adet lojistik kent ile ilgili bir çalışma yürüttüklerini belirten Vali Canalp, “Bunlardan bir tanesi inşallah Demiryollarıyla bağlantılı lojistik kent olacak. Bir tanesi de karayolu bağlantılı lojistik kent olacak. Demiryolu ile ilgili bağlantılı olarak, Devlet Demiryolları Genel Müdürümüz bugün Batman’daydı. Alternatif yerler içerisinde şu anda yer bakıyoruz. Bu şekildeki yer tespitini yaptıktan sonra, Devlet Demiryolları hangisi bizim açımızdan uygundur derse, diğer kısmı da karayolu bağlantılı lojistik kent olarak planlayacağız. İki lojistik kenti Batman’da yaptığımız zaman, Güneydoğunun büyük bir kısmı, sadece Batman’ı kastetmiyorum, Doğu Anadolu’nun da Güney kısmı dahil olmak üzere, hatta ilerleyen süreçte sınır ötesi dahil olmak üzere, bütün lojistik ihtiyaçları karşılayacak merkezi bir konumda olacak Batman” dedi.

“İSRAFA SEBEBİYET VERMEYELİM”

Batman’da en yoğun şekilde parke taşı, beton parkelerin olduğuna değinen Vali Canalp, “Geçmişte asfalta göre parke taşı çok daha ucuzdu. Muhtemelen bu ucuzluğundan dolayı yoğun şekilde kullanıldı. Batman’ın her tarafında bu şekilde parke taşıyla döşenmiş yollar çoktur. Bu yolların parke taşları ekonomik ömrünü doldurmadığı müddetçe, biz bu parke taşlarını kaldırıp, ya da parke taşlarının üzerine asfalt yapmış olmamız, tabii bizim kaynaklarımızı da zorlar. Yenileme gereken kısımlarda, onarım gereken kısımlarda bunu yapalım, ama toptan da bu şekilde israfa sebebiyet vermeyelim, bunları da kullanmak zorundayız” diye konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.