“Çalışanların emekleri yok sayılıyor”

Tüm petrol emekçilerinin yeni yılda yoksulluk sınırının yarısı kadar bir ücret ile çalışmak zorunda bırakıldığını belirten Petrol- İş Batman Şube Başkan Veysel Kartal, emeklerinin yok sayıldığını kaydetti.

“Çalışanların emekleri yok sayılıyor”
Yayınlama: 17.01.2024 16:07:21
83
A+
A-

“VERGİDE ADALET İSTİYORUZ”

Başta Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), TÜPRAŞ ve TPIC’te çalışan işçilerin aldığı ücretlerin enflasyon karşısında eridiğini kaydeden Petrol-İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, “Pazarda, çarşıda, markette hasılı temel tüketim alanlarının tamamında alım gücümüz günden güne düşüyor, emeğimizin karşılığı yok sayılmaya devam ediyor. Kamu ve özel sektör de çalışan petrol emekçileri olarak ek protokol, seyyanen zam, gelirde ve vergide adalet istiyoruz. Tek maaşla ev, araba aldığımız günlerden, haneye giren çift maaşla bile kira ve faturaları ödemede zorlandığımız günleri yaşıyoruz” dedi.

“PETROL EMEKÇİLERİ, HAKLARININ TESLİMİNİ İSTİYOR”

Petrol emekçileri 2023 yılının ikinci altı ayında, enflasyon karşısında hak kaybı yaşadığını ve  enflasyona karşı ezdirildiğini belirten Başkan Kartal, “TPAO’da sözde intibak adı altında yapılan düzenleme mağduriyeti gidermemiş, büyütmüştür. Yıllarca emek veren, petrol üretimin artmasında büyük fedakarlık gösteren petrol emekçileri, ivedilikle haklarının teslim edildiği bir çalışma beklemektedir. Petrol emekçilerinin haklı talebi olan ek protokol ile seyyanen zam, vergide adalet ve ücret düzenlemeleri bir an evvel yürürlüğe geçirilmelidir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.