Çayda ‘zam’ beklentisi!

Yılbaşından sonra her şeyin zamlandığını öne süren çaycı esnafı, 5 liraya sattıkları çay fiyatının kendilerini kurtarmadığını belirttiler.

Çayda ‘zam’ beklentisi!
Yayınlama: 08.01.2024 16:00:27
214
A+
A-

5 AY ÖNCE ÇAY ZAMLANMIŞTI…

Batman’daki kahvehane ve çay ocaklarında Ağustos ayında 4 liradan satılan bir bardak çayın fiyatı 5 liraya yükselmişti. Yeni yılla birlikte her şeye zammın geldiğini belirten çaycı esnafı, çayın da 7 liraya çıkması isteğinde bulundular. Birçok ilde şuan bir bardak çay fiyatının Batman’a oranla daha pahalı olduğunu hatırlatan çaycı esnafı, “Yeni yılla birlikte yüzde 25 bir artış var. Bu ay 20 bin TL kira ödeyeceğim ama çay fiyatı ise halen 5 lira. Günümüz şartlarında artık 5 TL’ye bir şey gelmiyor. Asgari ücret belirlendikten sonra yanımızda çalışan elemanlar da verdiğimiz rakamlarda çalışmıyorlar. Bir çaycının aldığı günlük yevmiye 400 TL ama şuan 500 TL’den aşağı kabul etmiyor. Bunun da çaya yansıması lazım. Dolayısıyla biz çayın en az 7 liraya çıkarılması konusunda ilgili yetkili ve birimlerden talep ediyoruz” dedi.

KURU ÇAY VE ŞEKER FİYATLARI ARTTI

Daha önce 130-140 TL’den aldıkları çayın şuan 200 TL’ye çıktığına vurgu yapan çaycı esnafı, “Şekerin kilosu 30 TL iken, şuan 38 TL civarında. 18 kiloluk şekerin fiyatı şuan itibariyle 680 TL’dir. Ayrıca eleman ve kira artışları da cabası. Kiraları da en az yüzde 25 oranında arttığını da göz önünde bulundurduğumuzda şuan 5 TL olan çay fiyatı gerçekten az ve bizi de kurtarmıyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.