“Destek verilirse daha güzel işler yapacağım”

Batman’da yaptığı minyatür maketlerle ön plana çıkan Kıbrıs gazisi ve aynı zamanda Türkiye Petrolleri emeklisi Selahattin Cihan, “Kamu sektörü uygun görürse, destek verirlerse daha güzel şeyler yapacağıma inanıyorum” dedi.

“Destek verilirse daha güzel işler yapacağım”
Yayınlama: 01.01.2024 16:02:39
59
A+
A-

TPAO’dan emekli olduktan sonra çocukken hayalini kurduğu maket işine giren Selahattin Cihan, yaptığı minyatür maketlerle tarihi yapılara yeniden hayat veriyor. Cihan, Batman’da 120 metrekarelik dükkanında kısıtlı imkanlarla yaptığı maketler sanatseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Batman için projeleri olan minyatür sanatçısı Cihan, bunun için kamu sektöründen destek beklediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti; “İlk ve ortaokulu Midyat’ta, liseyi ise Diyarbakır’da okudum. 1975’ten beri Batman’dayım. Türkiye Petrolleri emeklisi ve aynı zamanda Kıbrıs gazisiyim.

Emekli olduktan sonra boş duramadığımdan dolayı kişisel mizacım nedeniyle mutlaka bir şeyler yapmam gerektiğine inandım. Türkiye Petrollerinde mesleğimiz olan telefon işini bir süre devam ettirdik. Cep telefonları çıkınca o işi bıraktım. Küçüklükten beri yapabileceğim işler vardı. Hobisel olarak başladığım maket işine ölçekli olarak devam ediyorum. Kamu sektörünün bu konuda duyarlığını bekliyorum. Yaptığım şeyler gördüğünüz gibi Zeynel Bey türbesi, Hasankeyf tarihi eserleri, minare, Malabadi Köprüsü, eski eserler, İmam Abdullah Türbesi gibi eserleri küçük ebatlarda canlandırmaya çalışıyorum. Kamu sektörü uygun görürse, destek verirlerse daha güzel şeyler yapacağıma inanıyorum. Gücüm de buna yeter. Şu anda maddi imkansızlıklar yüzünden daha büyük şeylere girişemiyorum. Bu yüzden de destek bekliyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.