“Eğitim ücretleri iyileştirilmeli”

Batman Türkiye Özel Eğitim Konfederasyonu Batman İl Başkanlığı basınla bir araya gelerek, rehabilitasyon merkezlerine gelen özel gereksinimli bireylere nitelikli eğitim sunabilmek için eğitim ücretlerinin iyileştirilmesi talebinde bulundu.

“Eğitim ücretleri iyileştirilmeli”
Yayınlama: 04.01.2024 15:44:37
141
A+
A-

“1100 PERSONEL İSTİHDAM EDİYORUZ”

Rehabilitasyon merkezlerinde eğitim alan özel gereksinimli bireylerin nitelikli kaliteli eğitimlerin sürdürülebilmeleri için destek eğitimin seansları yetersiz olduğunu belirten Türkiye Özel Eğitim Konfederasyonu Batman İl Başkanı Rezan Şaşmaz, yapılan ödemelerin yetersiz olduğunu kaydetti. Başkan Şaşmam, “İşlerimizi sürdüremez duruma gelmekteyiz. Batman il genelinde 50 tane rehabilitasyon merkezi var. Merkezlerimizde yaklaşık 6 bin birey özel eğitim ve destek eğitimi almaktadır. Bu eğitimlerle işitme, görme, otizm, fiziksel, dil konuşma, özel öğrenme, mental yetersizliği olan özel gereksinimli kardeşlerimize hizmet etmekteyiz. Yaklaşık bin 100 tane personel çalışmaktadır. Kurumlarımızda çalışacak eğitim personellerimiz artık asgari ücretle çalışmak zorunda kalmaktadır. Hatta asgari ücreti bile bazen oluyor ki teklif edemeyecek duruma gelmekteyiz” dedi.

“PERSONEL ÇALIŞTIRMAKTA ZORLANIYORUZ”

2009’dan sonra özel eğitim bireylerine verilen destek eğitimi bedelinin gerilediğini kaydeden Başkan Şaşmaz, “Alınan destek maalesef rehabilitasyon kurumlarının işlerini sürdürebilmelerini zora sokmaktadır. Çalışacak personele asgari ücreti teklif edilememekte. Verilen ücretle personel çalıştırmakta zorluk çekmekteyiz. Eğitimci meslektaşlarımız çalışamamakta ve farklı sektörlere yöneliyorlar. Nitelikli eğitim personeli görevini icra edemiyor ve istediği maaşı alamadığı için mesleğini yapamıyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.