“İşin ehli olmak gerekiyor”

Seyyar aracında tavuk, pilav ve ayran satışı yapan İlhan Köçer, Batman’ın en eski pilavcısı olduğunu belirterek deneyimli olduğuna vurgu yaptı.

“İşin ehli olmak gerekiyor”
Yayınlama: 17.01.2024 13:32:31
118
A+
A-

42 yaşına bastığını hatırlatan nam-ı diğer İlhan Usta, “15 yıldır bu işi yapıyorum. Bu konsepti, tadı ve kaliteyi kimse kolay kolay ortaya tutturamaz. Herkes kendince bazı pişirme tekniklerinden bahsediyor ama işin aslı öyle değil. Tavuk- pilav yemeği için büyük bir emek harcanmalıdır. Adeta icraat, yani işi bilmek, işin ehli olmak gerekiyor. Bunlar olmadan kesinlikle lezzet ortaya çıkmaz. Dolayısıyla ben bu işi yıllardır emekle ve sevgimi katarak yaptığım için insanlar tavuk, pilav ve ayranımıza yoğun ilgi gösteriyor. Bu da bizi zaten ziyadesiyle motive ediyor ve mutlu ediyor” dedi.

‘GEÇEN SENE 30 TL, ŞİMDİ 50 TL OLMUŞ’

Daha öncesinde 30 TL olan tavuk-pilav yemeğini şimdilerde 50 TL’ye satmasına rağmen, bu fiyatın kendisini kurtarmadığına dikkat çeken Köçer, “Çünkü malzemeler gerçekten çok pahalı olmuş. Et pahalı, pirinç pahalı, yağ pahalı hatta kullandığımız tabaklar bile pahalı olmuş.  O yüzden 50 TL olan fiyat çok fazla değil. Ben yıllardır Çankaya Pasajı yanında tavuk- pilav ve ayran satışı yapıyorum. Bizim müdavim müşterilerimiz zaten bize gelip pilav yiyorlar. Kalitemiz de ortada. Her şart ve koşulda dahi vatandaşlarımıza en güzel hizmeti sağlamak için var gücümle çalışmaya devam ediyorum” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.