“Kiramı vermekte zorlanıyorum”

Batman’da çöplerden karton ve plastik gibi geri dönüşüm atıklarını toplayarak geçimini sağlayan Gülseren Bakış, kirada oturduğunu ve ev kirasını veremediğini belirtti.

“Kiramı vermekte zorlanıyorum”
Yayınlama: 03.01.2024 16:00:26
411
A+
A-

“KÖMÜR TALEBİNDE BULUNDUM AMA…”

Batman’da sokak sokak dolaşarak karton, plastik, naylon, pet şişe gibi geri dönüşüm ürünleri toplayarak geçimini sağlamaya çalışan Gülseren Bakış isimli kadın, yaptığı işin ekonomik şartlarını düzeltmediği için mağdur olduğunu belirtti. 2 Bin lira ev kirasının maddi durumu el vermediğinden dolayı kirasını veremediğini kaydeden atık toplayıcısı kadın Gülseren Bakış, birçok kişinin kömür yardımı almasına rağmen kendisine kömür getirilmediğini belirtti. Yenimahalle Cengiz Topel ilköğretim okulunun yanında ikamet ettiğini kaydeden Bakış, “Sosyal Yardımlaşma’ya kömür için başvuruda bulunmuştum. Yetkililer bana ismimin kayıtlı olduğunu ve adresime göndereceklerini söylemişlerdi ama halen kömür almış değilim. Ayrıca başvuruda bulunduğum da hazır yemek de gönderilmesini istemiştim” dedi.

“MECBUREN ÇALIŞIYORUM”

“Kadın halimle çöplerden, oradan buradan hurda toplayarak çocuklarımın rızkını çıkarmaya çalışıyorum” diyen Bakış, yıllardır cadde ve sokaklarda, sağlıksız koşullarda çalışarak geçinmeye çalıştığını ifade etti. Bel fıtığı rahatsızlığından dolayı ağır bir yük indirip kaldıramadığını kaydeden Bakış, “Ben tekstilde iki gün çalıştım ama bel ağrısından dolayı işi bırakmak zorunda kaldım. Bir iş imkanım olsaydı bu mesleği bırakır çalışırdım. Hayat şartları gerçekten çok ağırlaşmış. Mecburen ben de çöplerden, sokaklardan karton ve plastik ürünleri toplayarak geçimimizi sağlamaya çalışıyorum” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.