“MBA Okullarının güçlü bir eğitim yatırımı var”

Batman’a yepyeni bir eğitim perspektifi kazandıracak olan Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları’nın tanıtım lansmanı gerçekleştirildi.

“MBA Okullarının güçlü bir eğitim yatırımı var”
Yayınlama: 14.01.2024 15:26:49
316
A+
A-

Tanıtım lansmanı Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları CEO’su Ayfer Batı, MBA Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Soner Yıldırım,  Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları Batman Kampüsü Yönetimi ve MBA üst düzey yöneticilerinin katılımıyla düzenlendi.

“ÇOK BÜYÜK YATIRIMLARIMIZ VAR”

MBA’nın da çok güçlü bir eğitim yatırımının olduğuna dikkat çeken MBA Okulları CEO’su Ayfer Batı, “Türkiye’deki matematik ve bilim eğitimindeki en büyük, en prestijli, en önde gelen akademisyenleri bir araya getirdiği MBA Okulları Bilim Kurulumuz da bulunmakta. Çünkü hem pandemi dönemini hep birlikte yaşadık hem eğitimi sorguladığımızda dünyada 200 yıldır değişmeyen bir eğitim var ama kimse yenilikçi düşünmüyor. Her şey sanayi çağından kalmış bir yöntemle ilerliyor. Bu nedenle biz bu kadar güçlü bir marka iken, Türkiye’de odaklandığımız tek bir şey var, çocukları dinleyelim, anne babalarla bir araya gelelim, çocukların akranlarıyla bir araya gelelim, büyükleriyle bir araya gelelim. Bütün okullarımız İstanbul merkezli yönetildiği için, bizim eğitimciler olarak Batman ilinde sürekli bulunmak çok kıymetli. Bu kalite standartlarını burasıyla birlikte de dönüştürmek çok kıymetli. İngilizce ile ilgili çok büyük yatırımlarımız var” dedi.

“MBA’DA DÖRT TANE ODAK NOKTAMIZ VAR”

İşlerinin eğitim olduğunu belirten MBA Okulları CEO’su Ayfer Batı, “Sağlık sektöründen geliyoruz. Ama sağlık sektörü ve eğitim sektörü ikisi büyük bir hizmet sektörü. Doktor olan bir kurucumuz var, Dr. Hüseyin Bozkurt. Kendisi gerçekten hem Fenerbahçe Vakıf Üniversitesi’nin kuruluşunda, üniversitenin yapılanmasında hem de eğitim sektörüne girişinde samimi bir yatırımcı. Yani tek bir derdi var, bunu herhalde kaç kurucu söyler bilmiyorum ama bize ‘Bir çocuk ön kapıdan girip arka kapıdan çıkmayacak bu okulda’ diyor. İkincisi de, bizim okullarımıza gelen çocuklar eğer ana dili gibi İngilizce bilmiyorsa size hakkımı helal etmem, diyor.  Yani buradaki bütün yapılanmamız, bütün o eğitim sektöründe olmamızın en önemli sebebi gerçekten bu ülkenin çocuklarının hak ettiği eğitimi alması. MBA Okulları’nda dört adet odak noktamız var. Bir tanesi modern müfredat. Modern müfredatın temel algısı şu; Biz öğrendiklerimizi gösterebiliyor muyuz? Burada 700 tane öğrenci var, bu 700 öğrenci 1 yıl boyunca kendini bir şeyde temsil edip ‘Ben çok iyiyim, beni alkışlıyorlar, ben kendimi aynada gördüm, bundan sonra ben başarabilirim’ diyebiliyor mu? Bir tanesi LGS sınavında birinci olur, biri basketbol takımında il birincisi olur, bir tanesi tenis oynuyordur, bir tanesi de çok güzel yazıyordur. Bizim için fark etmiyor, biz kişiselleştirilmiş başarı tasarımında şunu söylüyoruz; Sen hangi alanda iyisin? Ne yapabilirsin? Diyoruz. Çünkü bizim çocuklarımız eksik, hammadde değiller. Biz onları eksik, yapamaz görmüyoruz, sadece şuna odaklanıyoruz; Neyi iyi yapabilirler ve o iyi yapacakları şey için biz hangi koşulları oluşturmak zorundayız? Yani biz çocuklarımızı bir spora yönlendirebiliyorsak, Fenerbahçe Üniversitesi olarak buraya geliyoruz, Fenerbahçe Kulübü olarak buraya geliyoruz. Önce tüm çocuklarımızın hangi sporları yapabileceğini bilimsel olarak raporluyoruz.  Her şeyi bilimsel bir tutum ve bilimsel bir dayanakla yapıyoruz. Burada tek bir isteğimiz var, çocuklarımız gerçekten yapmak istedikleri şeyleri bu okulda başarmış olacaklar mı ? Okula gidip gelmeleri bizim için büyük bir kriter değil” diye konuştu.

“MARKALAR DEĞİŞİR YENİ HEYECANLAR OLUŞUR”

30 Yıldır eğitim sektöründe hizmet verdiklerini belirten Batman MBA Okulları kurucusu Turgut Önal, “Daha önce başka markalar adı altında hizmet verdik. İçeriğiyle ilgili bazı sorunlar yaşadığımız için yeni bir heyecan yeni bir enerji adına Medicana Eğitim Grubu, yani MBA Okulları ile devam etme kararı aldık. Sizi de bugün buraya davet ederek bu dönüşüm kararını bu sevincimizi paylaşmak istedik. Tabelalar, markalar değişir, yeni heyecanlar oluşur. Yeni markanın kurumumuza ve Batman’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 “MEDİCANA MARKASININ KOLEJ YAPILANMASIYIZ”

Tanıtım lansmanında konuşan, MBA Okulları Genel Müdür Yardımcısı Duygu Kılıç, “32 yıl önce kurulmuş Medicana markasının kolej yapılanmasıyız. Medicana Grup, iki zamansız kavramı bünyesinde barındırıyor. Medicana Sağlık Grubu dediğimiz, özel hastane odaklı bir marka. 32 yıllık bir geçmişi var. Kurucumuz Dr. Hüseyin Bozkurt’un en önemli hayali ve tutkusu eğitime yatırım yapmak. Bu nedenle de anaokulundan lise mezuniyetine MBA Okulları olarak üniversite eğitiminde Fenerbahçe Üniversitesinin (FBÜ) başında. Batman ilimize yenilik ve nitelik temelinde hem sağlık hem de eğitim adına buradayız. Medicana Sağlık Grubu bu yapının içerisindedir ve Medicana Eğitim Grubu içerisinde de MBA Okulları ve Fenerbahçe Üniversitesi var. Fenerbahçe Üniversitesi’ndeki akademisyenlerin üç yaşından itibaren lise mezuniyetine kadar öğrencilerimizin bilimsel süreç becerilerine rehberlik etmeleri. Bunlar bizler için çok kıymetli unsurlar” dedi.

 “İNGİLİZCE EĞİTİMİ, KİTAPLARDA KALACAK BİR EĞİTİM DEĞİL”

Öğrencilere seçenekler sunularak ve uygulatarak dil eğitiminin verilmesi gerektiğine işaret eden İngilizce Dil Sanatları Bölüm Başkanı Seda Kesici, “ İngilizce eğitimi kitaplarda kalacak bir eğitim değil. Öğrencilere seçenek sunarak, uygulatılarak dil eğitimi verilmeli. Aldıkları notlarla İngilizce öğrenemezler. Ben 24 yıllık bir öğretmenim, öğrenci 100 de alsa, 40 da alsa bile ölçme- değerlendirme çok farklı bir kriterdir. Bir çocuğun bir münazaraya gittiğinde İngilizce konuşabilmesi aslında bir ölçmedir. Ne kadar kendisini ifade etmesi aslında bir ölçmedir. Heterojen sınıflarda devam etmeleri gerekiyor, akranlarından öğrenmeleri gerekiyor. Bir şeyleri yeniletmemiz, bir şeyleri değiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.