“Memurlar Batman’dan ayrılmak istemiyor”

Bağlar mahallesinde gerçekleştirilen mahalle buluşmasında konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, bin 143 polis memurunun Batman’dan Türkiye’nin değişik illerine tayini çıkmasına rağmen 801 polis memurun Batman’da kalmak için dilekçe verdiğine dikkat çekti.

“Memurlar Batman’dan ayrılmak istemiyor”
Yayınlama: 14.01.2024 16:38:37
374
A+
A-

“KENTTE KALİTELİ BİR HAYAT VAR”

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in ‘Yerinde İletişim Yerinde Çözüm’ mottosuyla başlattığı Mahalle Buluşmalarının 17’ncisi Bağlar Mahallesi’nde gerçekleşti. Programda konuşan Vali Canalp, Batman’da hizmet süresi dolan ve başka illere tayini çıkan polis memuru, doktor ve öğretmenlerin Batman’dan ayrılmak istemediklerini belirtti. Bin 143 polis memurunun Batman’dan Türkiye’nin değişik illerine tayini çıkmasına rağmen 801 polis memurunun Batman’da kalmak için dilekçe verdiğine dikkat çeken Vali Canalp : “Doktorlar, öğretmenler, herkes Batman’da kalmak istiyor. Batman’da kalmaya devam etmek istiyor. Niye? Çünkü burada heyecan var, buradaki kent hayatında belli bir kalite var. Bunu görün. İnsanlar neden burada kalmak ister? Bu konuda yapılan kamu yoklamaları da şükürler olsun bunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

“İSTİHDAM SAĞLAYAN İŞLER PEŞİNDE KOŞMALIYIZ”

Batman’ın genç bir nüfusa sahip olduğunu, her ay 450 gencin 18 yaşına basarak yetişkin hale geldiğini hatırlatan Vali Canalp, Batman’daki gençler için istihdam alanlarının sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Vali Canalp: “Her hafta yaklaşık 450 gencimiz 18 yaşına basmaktadır. Biz her hafta 450 gencimize istihdam sağlayacak işlerin peşinden koşmalıyız. Bir kez daha söylüyorum. 5 endüstriyel alan..3 tanesi Organize Sanayi Bölgesi, 2’si Küçük Sanayi Sitesi, Lojistik Kentler ve seralar Batman’da çalışmak isteyen herkese iş imkanı sağlayacak. Batmanlılara sözümüz var. Batmanlılar iş aramayacak, iş Batmanlıları arayacak” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.