“Model uygulamaları hayata geçiriyoruz”

Necat Nasıroğlu külliyesinde düzenlenen konferansta konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediklerini ifade etti.

“Model uygulamaları hayata geçiriyoruz”
Yayınlama: 03.01.2024 14:25:09
48
A+
A-

“41 BİN AİLE DESTEK PROGRAMINDAN FAYDALANIYOR”

Batman Valisi Ekrem Canalp, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikte Batman’daki temasları kapsamında Necat Nasıroğlu Külliyesindeki Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen,‘Biz Büyük Bir Aileyiz Buluşması’na katıldı. Sosyal devlet uygulamalarının en güzel örneklerini veren bir devlet haline geldiklerini belirten Vali Canalp, “Bugün artık bizim vatandaşımız devletine ulaşan, devletine ulaşmaya çalışan vatandaş değildir. Artık bugün bizim devletimiz, vatandaşına ulaşmaya çalışan devlettir ve vatandaşına ulaşabilen, vatandaşın evine gidebilen, hizmeti vatandaşın evine götürebilen bir devlet haline gelmiştir. Batman’daki belli rakamları sizinle paylaşarak nasıl sosyal bir sosyal devlet olduğumuza ilişkin verileri sizinle paylaşmak istiyorum. Aile Destek Programımızdan şu anda 41 bin aile, Batman’dan faydalanıyor. Şartlı Eğitim Desteğimizden 34 bin hane faydalanıyor. Elektrik tüketim desteğimizden 41 bin hane faydalanıyor. Ayni- nakdi yardımlardan 26 bin ailemiz faydalanıyor.  Kömür dağıtımından yine aynı şekilde 26 bin ailemiz faydalanıyor. Engelli yardımlardan 10 bin ailemiz faydalanıyor. Doğalgaz desteğinden 6 bin 500 ailemiz faydalanıyor. Benzer şekilde eşi vefat etmiş kadınlar olsun,  öksüzlerimiz,  yetimlerimiz olsun,  aklınıza gelebilecek pek çok alanda Batman’da yaptığımız yardımların tutarı Batman Belediyesi dahil olmak üzere 200 milyon TL’nin üzerindedir” dedi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİYİZ”

Batman Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediklerini belirten Vali Canalp, “Türkiye’de Batman’a has tek ve model olan uygulamaları buradan paylaşmak istiyorum.  Bunlardan bir tanesi,  engellileri işe yerleştirmede şu anda 81 vilayet içerisinde Batman Türkiye şampiyonu.  En fazla engelli işe yerleştirmiş il Batman’dır.  İkincisi merhem projemiz.  Vakıflarımızdan yardım alan vatandaşlarımızı işe yerleştirerek kendiişlerini kurmaları,  kendi geçimlerini kendi kendilerine sağlamaları,  balık vermeyi değil balık tutmayı öğreten merhem projesi ile bin 255 vatandaşımızın, bin 255 hanemizi iş sahibi yapmanın gururunu yaşıyoruz. Yine aynı şekilde Türkiye’de okul öncesi öğrencilerimize gıda desteği, sabah kahvaltısı verebilen tek il Batman’dır. Sadece okul merkezi değil üniversitede de,  üniversite öğrencilerinin tamamı olacak şekilde, tamamının öğle yemeği ihtiyacını ücretsiz karşılayabilen tek belediye Batman Belediyesi’dir. Türkiye’de pek çok Belediyeye oranla,  halk ekmek uygulamamızla, 1 lira 1,5 lira daha düşük ücretle halkımıza ekmek sağlıyoruz.  Ama Türkiye’de günde 40 bin ekmek üreterek bedava,  ücretsiz olarak vatandaşlarına ekmek ulaştıran tek belediye Batman Belediyesi’dir. Ücretsiz ekmeğin dışında şu anda 81 vilayetin içerisinde 27 lira 50 kuruş kilogram fiyatı ile Türkiye’nin en ucuz ekmeği yine Batman’dadır.  Batmanlı fırıncılara buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Elektrikle su üretip de Türkiye’de bu kadar ucuz su hizmeti veren belediye olmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’de belki en ucuz toplu taşıma ücreti sağlayan belediye değiliz ama en ucuz toplu taşıma hizmeti veren belediyelerden bir tanesi de Batman Belediyesi’dir. Doğuştan ölümüne kadar vatandaşlarımıza hizmet götüren Batman Belediyesi,  öldükten sonra da vatandaşlara hizmet götürmeye devam ediyor.  Türkiye’de vefatından sonra vatandaşlarımıza ücretsiz taziye hizmeti veren ve taziyenin bütün giderlerini karşılayan Türkiye’de tek belediye, Batman Belediyesi’dir. Yakın zamanda inşallah uygulamaya koyacağımız projeler Türkiye’ye has olacak. Bunlardan bir tanesi İnşallah bir ay içerisinde ihalesini yapacağımız STK Batman olacak” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.