Muhtarlar gazeteciler gününü kutladı

Batman Belde mahallesi muhtarı Cihan Akburak, Fatih mahalle muhtarı Fatih Karataş ve Bahçelievler mahalle muhtarı Mustafa Yıldız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Batman Medya gazetesini ziyaret edip günümüzü kutladılar.

Muhtarlar gazeteciler gününü kutladı
Yayınlama: 11.01.2024 15:50:53
97
A+
A-

Halkı ve kamuoyunu bilgilendirmek için kar-kış, yağmur-çamur demeden haber peşinde koşan gazeteciler gününü muhtarlar olarak en içten dileklerle kutladıklarını belirten Bahçelievler mahalle muhtarı Mustafa Yıldız, “Gerçekten özveriyle çalışan, halkın gözü-kulağı olan tüm basın mensuplarımızın gününü kutlar, sağlıklı, huzurlu nice 10 Ocaklar dilerim” dedi.

“MUHTARLIK ADAYI İÇİN KRİTER GETİRİLMELİ”

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde muhtar adayı olan kişilerin hangi kriterleri taşıması konusunda görüş belirten Yıldız, “Bir muhtar adayı en azından bir lise veya ortaokul mezunu olması gerekir. Bir derecesi olması gerekir. Belli bir kültürü olması gerekir. Çünkü bakıyorsunuz son günde bile bir muhtar çıkıp ben adayım diyebiliyor. Yani bir sicil kaydına bakılması gerekir. Bunun bir prosodürü, kriteri olması gerekir. Evinden kalkıp ‘ ben adayım’ dememesi gerekir. Şuan muhtarlık seçimi belediye seçiminin önüne geçmiş durumda. Her mahallede şuan en az 10-15 tane muhtar adayımız var. Ondan dolayı muhtarlar için bir kriter gerekiyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.