Pazarın Afgan müdavimleri 

Savaş nedeniyle 7 sene önce Afganistan’ın Gazne vilayetinden Türkiye’ye gelen 55 yaşındaki Afgan Zair Nezeri, Batman’da oğluyla pazarcılık yaparak geçimini sağlıyor.

Pazarın Afgan müdavimleri 
Yayınlama: 01.01.2024 16:01:15
66
A+
A-

Raman mahallesinde kurulan Perşembe pazarında çalışırken objektifimize yansıyan Nezeri, “7 senedir Batman’dayız. 6 yıldır pazarlarda meyve- sebze satıyoruz. Bölge Hastanesi ve diğer özel hastanelere sigorta kimliğimizle gidebiliyoruz. İşimiz fena değil, idare ediyoruz. Savaş olmadığı dönemde Afganistan çok güzeldi. Orada da pazarcıydım. Ayrıca fayansçılık işini de yapıyordum. Afganistan meyveleriyle ön plana çıkan bir ülkedir. Mesela oranın elmaları kan gibi kırmızı ve kabukları da çok ince; aynen soğan kabuğu gibidir. Üstelik meyveler orada çok ucuz” dedi.

“SAVAŞ BİTERSE MEMLEKETİMİZE DÖNECEĞİZ”

Günün birinde savaşın sona ermesinden sonra memleketi Afganistan’a dönmeyi çok arzu ettiğini belirten Nezeri, “Benim kaldığım yerde birçok hane vardı, konu-komşumuz vardı. Savaştan sonra kimse orada kalmadı. Benim de orada evim var. Günün birinde tekrar topraklarımıza, memleketimize dönmenin hasretini çekiyorum. Çünkü çok özledim” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.