“Risk almadan hiçbir başarı gelmez”

Tarım sektörü toplantısında besici ve çiftçilere seslenen Batman milletvekili Ferhat Nasıroğlu, “Biri bir iş yaparsa, diğeri arkasından aynı işi yapıyor. Üç-beş kişi aynı işi yapınca beşimiz de batıyoruz. Şunu unutmayalım, risk almadan hiç bir başarı gelmez” dedi.

“Risk almadan hiçbir başarı gelmez”
Yayınlama: 09.01.2024 16:30:05
Düzenleme: 09.01.2024 23:06
73
A+
A-

“KENDİMİZİ GELİŞTİRMİYORUZ”

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla tarım sektörü toplantısı gerçekleşti. Milletvekili Nasıroğlu’nun yanı sıra, Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi, Oda ve Kooperatif temsilcileri, besiciler, çiftçiler ile ilgili paydaşlar katılım sağladı. Risk alınmadan hiçbir başarının gelmeyeceğinin altını çizen milletvekili Nasıroğlu, “Bizim bölgede de isterim ki 10 tane proje tartışılsın. Biz Batman’a şu fabrikayı kurarsak, şu kapasitedeki ürünü biz alırız, Avrupa’da da şunu yaparız, Amerika’da şu pazara gireriz, Japonya’ya gideriz densin. Bu bizi son derece kıymetli hale getirir. Bir markamızın, bize has bir şeyimizin olması önemlidir. Güneydoğu’da, Doğu’da, belki Şark’ta genel hastalık nedir biliyor musunuz? Birisi bir şey yapsa, öteki ben de aynısını yapayım, diğeri bir şey yapınca, başka biri çıkıp ben de aynısını yapayım diyor. Üç-beş kişi aynı işi yapınca beşimiz de batıyoruz. Niye? Çünkü kendimizi geliştirmiyoruz, araştırmıyoruz. Bizim araştırmamız, gelişmemiz başkasının yaptığı işi gözlemlemek, takip etmekten öteye gitmiyor. Biri bir iş yaparsa, diğeri arkasından aynı işi yapıyor” dedi.

“BİR BAŞKASININ TAKLİTÇİSİ OLMAYALIM”

Tarımda hep ön planda olan çiftçilik kısmının biraz dışına çıkılması gerektiğini kaydeden Nasıroğlu, “Ekmek-biçmek tabii ki son derece kutsaldır, o olmadan hiçbir şey olmuyor ama bunun yanında bir farkındalık olsun, Batman’a has bir şey olsun. Biz başkasının taklitçisi de olmayalım. Kendimiz olalım. Çevredekiler ‘Batman bunu yaptı biz nasıl düşünemedik, bu adamlar bunu yaptı’ desinler. Önce bir hayalini kuralım, ne yapalım diye bir düşünelim ve böyle bir proje ortaya çıksın” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.