“Sokaklarımız zifiri karanlık içinde”

Yenimahalle’de DEDAŞ tarafından sokaklarda yürütülen yer altına elektrik hattı döşeme çalışması sona yaklaşırken, vatandaşlar aydınlatma direklerinin gelişi güzel dikildiğini ve bazı sokaklarda aydınlatma sorunu olduğunu belirterek tepki gösterdiler.

“Sokaklarımız zifiri karanlık içinde”
Yayınlama: 16.01.2024 15:07:39
83
A+
A-

Direklerin kaldırım ortasına yada cadde üzerine plansızca konulduğunu ve aydınlatmanın henüz sağlanmamasından dolayı bazı sokakların zifiri karanlığa gömüldüğünü kaydeden vatandaşlar ve Yeni mahalle muhtarı Ali Fırat, sıkıntılarının giderilmesini istediler. Vatandaşların şikayet ve mağduriyetleri konusunda açıklama yapan Yenimahalle muhtarı Ali Fırat, “Sokaklarımız zifiri karanlık içinde. DEDAŞ, aydınlatma direklerini kaldırımın ortasına, caddeye koyuyor. Biz ‘Neden öyle yapıyorsunuz?’ diye sorduk, ‘Biz projeye göre bunu uyguluyoruz’ dediler. Tamam projeye göre gidiyorsunuz ama direkleri kaldırımların ortasına, caddelerin üzerine koymanız uygun değil, dedik. Sadece muhtar olarak değil, vatandaşlar da bu duruma tepki gösteriyor. Tamam direkleri dikiyorlar ama duvara sıfır veyahut kaldırımın sonunda bir yere dikebilirler. Mesela caddeye koyulmuş, oradan geçen araba çarpacak. Dolayısıyla hem estetik olarak hoş değil, hem de tehlike arz ediyor. Dolayısıyla daha işin başındayken direklerin sökülüp daha uygun olan yerlere dikilmesini talep ediyoruz. Bu da zor bir iş değil” dedi.

‘SOKAKLARIMIZ KARANLIĞA GÖMÜLMÜŞ’

Aydınlatma sağlanmadığından dolayı iki sokağın karanlığa gömüldüğünü kaydeden mahalle muhtarı Ali Fırat, “Vatandaşlar bu konuda hep yanımıza gelip konuyla ilgili şikayetlerde bulunup tepkilerini dile getiriyorlar. 1-2 aydır neden sokaklarımız karanlık içinde? Bunun hırsızı var, madde bağımlısı, psikopatı var, insanlar tedirginlik içinde. Vatandaşlar sokaklarda karanlığa mahkum edilmiş durumda. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Mahalle sakinlerimiz çocuğunu o karanlıkta markete gönderemiyor. Madem direkler dikilmiş, neden aydınlatma sağlanmıyor? Aydınlatma sorunu 1016 ve 1018 nolu sokaklarda var. Çünkü ben mahallede sokaklara çıkıyorum ve bu her iki sokağımızda sıkıntı var. Bu sokaklara yaklaşık 1 aydan beri direkler dikilmiş ama henüz aydınlatılmış değiller. Kısacası, direklerin gelişi güzel dikilmesini vatandaş istemiyor ve karanlıkta kalan iki sokağımızın da bir an önce aydınlatılmasını istiyorlar. Biz de vatandaşlardan gelen şikayetleri dikkate alarak, yetkililerin bu yönde harekete geçerek sıkıntının giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.