“Üniversite öğrencilerine burs vereceğiz”

ÇUKOBİRLİK Batman İl Başkanı ve Pınarbaşı mahallesi muhtar adayı Erkan Kağba, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Batman Medya Gazetesini ziyaret ederek günümüzü kutladı.

“Üniversite öğrencilerine burs vereceğiz”
Yayınlama: 11.01.2024 15:55:13
Düzenleme: 11.01.2024 16:01
114
A+
A-

Gazetecilerin özverili çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Kağba, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyorum. Öncelikle halkımıza ve ülkemize vermiş olduğunuz bu hizmetten dolayı hepinize sonsuz sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Gazetecilerimizin, özellikle yerel basınımızın çok özverili çalışmalarını takip etmekte ve onlarla birlikte çoğu zaman da mesai harcamaktayız. Ben, gerek başkanı olduğum Çukobirlik kurumu, gerek muhtar adaylığımla ilgili de basın sürecinde olası plan ve programlarımın, proje, fikir ve görüşlerimin doğru bir şekilde kamuoyuna aktardıklarından dolayı hepsine ayrıca teşekkür ediyorum. Her yıl tespit edeceğimiz ihtiyaç sahibi 50 öğrenciye burs vereceğiz. Her Ramazan ve Kurban Bayramında veya herhangi bir zamanda ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardımları dağıtırken, onların kalbini, gönlünü kırmadan, gururlarını kırmadan kendilerine ulaştıracağız.  Mevcut projelerimizden bir tanesi de, Allah nasip ederse, her yıl inşallah ihtiyacı olan 50 tane üniversite öğrencimize burs vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ, MAHALLEMİZİN TÜM SORUNLARINI ÇÖZMEK”

Pınarbaşı mahallesi muhtar adayı olarak mahallenin bütün sorunlarına kesinlikle çözüm getirmek üzere fikir, proje, program ve kurumlar arası iletişimi en iyi şekilde kuracaklarının sözünü veren muhtar adayı Kağba, “Bunu da gerçekten sağlıklı bir ekip ve ihtiyar heyetimle beraber gerçekleştireceğimizin sözünü vermek istiyorum. Bizim için, mahalle sakinlerinin tüm sorunlarını çözmek önceliğimizdir” dedi.

“KADINLARIMIZA EK KAZANÇ SAĞLAYACAĞIZ”

Yerel seçimlere yönelik yapmış oldukları seçim çalışmalarının gayet iyi gittiğini kaydeden Kağba, “ Özellikle çocuklarımızın ve kadınlarımızın sorunlarıyla ilgili çözümler, projeler üretmek üzere çalışmaktayız. Kadınlarımızın bu ekonomik süreç içerisinde ek bir kazanç edebilmeleri için E-Ticaret eğitimi ve E-Ticaret ile ilgili bütün eğitimleri verdikten sonra, satış üzerinden eğitimlendirilerek, evde üretmiş oldukları el emeği göz nuru ürünleri satabilecekleri bir sayfa oluşturacağız. Bu, tamamıyla kendilerine direkt kazanç sağlayacak bir sistem olacak” diye konuştu.

“ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Çocukların kendilerinin geleceği olduğunu kaydeden Kağba, “Özellikle tüm öğrencilerimiz için her ay 25 bin adet ücretsiz fotokopi imkanını sağlayacağız. Her ‘Okul Dışarıda’ etkinlikleri yapacağız. Bu ‘Okul Dışarıda’ etkinlikleri, malumunuz 6 Şubat depremiyle beraber ülkemiz sarsıntıya uğradı. Bundan dolayı psikolojik sorunlar yaşayanlar oldu. Biz onların refahını arttırmak ve biraz daha sosyolojik düşünmelerini sağlamak için sağlıklı etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Ayrıca mahallemizde bulunan okula 50 set satranç takımı hediye edeceğiz. Bu 50 set satranç takımıyla, çocuklarımızın zihinsel gelişimlerinde stratejik düşünmelerini sağlayacağını düşünüyorum. Bunun yanı sıra, mahallemizin birçok sokağında maalesef engelli bireylerimizin rahat erişim sağlayamadığı, ulaşamadığı yerler var. Engelsiz bir yaşam için çalışacağız” ifadelerinde bulundu.

“SIFIR ATIK PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Mahallelerinde  ‘Sıfır Atık’  projesini hayata geçireceklerini ifade eden Kağba, “Bunun dışında ‘Sıfır Atık’ projesiyle mahallemize  kağıt ve cam gibi çok farklı atıkların içine atılabileceği çöp konteynırlarını kazandırıp ‘Sıfır Atık’ projesini hayata geçireceğiz. İnşallah bu konuda memleketimize örnek bir mahalle olmayı planlıyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.