Yeni OSB’lere 2 milyar 611 milyon ödenek

Batman’da yapılması planlanan Oymataş köyünde yapılacak Gıda İhtisas OSB ile Samanyolu köyünde yapılacak tekstil kenti yatırım programına alındı. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından kabul edilen iki OSB, 2 milyar 611 milyon 120 bin TL yatırım bedeli ile gerçekleştirilecek.

Yeni OSB’lere 2 milyar 611 milyon ödenek
Yayınlama: 17.01.2024 16:05:25
98
A+
A-

2024 YILI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Bir süredir Batman Valisi Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu tarafından Batman’a kazandırılması planlanan iki Organize Sanayi Bölgesi yatırım programına alındı. Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Batman Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak için arsa talebinde bulunan 500’ü aşkın yatırımcının sanayi parseli ihtiyacının karşılanabilmesi için Valimiz Ekrem Canalp’ın Bakanlıklar nezdinde yürüttüğü çalışmalar sonucu yer seçim çalışmaları tamamlanan ve Hazine ve Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek ile Milletvekilimiz sayın Ferhat Nasıroğlu’nun büyük destek ve gayretiyle Oymataş Köyü Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Samanyolu Köyü Tekstil Kent genişleme alanları altyapı inşaatı, su deposu, elektrik şebekesi ve telekom altyapısı yapım işi projemiz  Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından kabul edilmiştir. 2 milyar 611 milyon 120 bin TL yatırım projesi desteği ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 2024 yılı yatırım programına alınmıştır. Proje ile toplam 4 bin 180 dönümlük alan içerisinde 250 fabrika için altyapısı hazır sanayi parselleri oluşturularak, 25 bini aşkın ilave istihdam sağlanmış olacaktır” denildi.

“BÜYÜK BAŞARILAR DEVAM EDECEK”

Yatırım programına alınan iki OSB’nin ülke ekonomisi ve istihdamına katkı sağlayacağını kaydeden Batman milletvekili Ferhat Nasıroğlu, “Şehrin gıda ve tekstil üretiminde ve ekonomik anlamda kalkınmasına önemli katkıda bulunacak olan projeler on binlerce vatandaşın da istihdamına olanak sağlayacak. Projelerin ilimize kazandırılması, uzun süren çabalarımızın ve iş birliklerimizin sonucudur. Geldiğimiz nokta siyaset kadar bakanlık, bürokrasi, STK ve basınımızın da desteklerinin bir sonucudur. Hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize sahip çıkarak, büyük başarılara imza atmaya devam edeceğiz.  İnanıyorum ki, bu projelerle birlikte Batman yüzyılı başlayacak, istikrar istihdama dönüşecek. Hep birlikte Batman’ı bölgenin parlayan yıldızı haline getireceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.