“AK Parti ile ittifak istedik ama olmadı”

HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, basın ziyaretleri kapsamında Batman Medya’yı ziyaret ederek “AK Parti Genel Merkezine ittifak teklifinde bulunduk. Görüşmeler neticesinde her partinin seçimlere kendi adaylarıyla çıkması kararı çıktı. İttifak isteyen taraf bizdik ama olmadı” dedi.

“AK Parti ile ittifak istedik ama olmadı”
Yayınlama: 20.02.2024 16:26:01
1.095
A+
A-

“AK PARTİ İLE AYNILAŞAN BİR PARTİ DEĞİLİZ”

HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin ve bazı parti yöneticileriyle birlikte Medya’yı ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili seçimlerine giderken Cumhurbaşkanlığı seçimiyle beraber Cumhurbaşkanı tarafından kendilerine ittifak teklifinde bulunduğunu belirten Ramanlı, “Son genel seçimde Ak Parti ile olan ittifakımız Batman’da çok ciddi bir sinerji oluşturdu. Birlikte çalışmanın çok ciddi bir başarı getirdiğini gördüğümüzden dolayı bu defa biz kendimiz sayın Cumhurbaşkanı’na ve AK Parti Genel Merkezine ittifak teklifinde bulunduk. Görüşmeler neticesinde her partinin seçimlere kendi adaylarıyla çıkması kararı çıktı. Bunun yerel teşkilatlarla bir ilgisi yok. Çünkü inisiyatif parti genel merkezlerinde. Yerel seçimlerde ittifak isteyen biz olduk. Cumhurbaşkanının isteği üzerine Ankara, İstanbul ve İzmir’de büyükşehir belediye başkan adayı çıkarmamamız dışında diğer illerde ittifak yapılmaması kararlaştırıldı. Biz, zaten AK Parti’yle aynılaşan bir parti değiliz. Siyasi görüşümüz, kadrolarımız, çalışma prensiplerimiz bize özgüdür. Her partide olduğu gibi seçme ve seçilme hakkını kullanmak isteyen seçimlere katılmak isteyen partiyiz” dedi.

“BEN ADAY OLMAYAYIM DEDİM…”

Belediye Başkan adaylığı ile ilgili değerlendirmede bulunan Ramanlı, “İlk konuşulduğunda ben aday olmayayım dedim. Çünkü halk arasında ‘Daha yeni milletvekili olmuş, bu seçimde de kendisi aday oluyor,’ gibi şahsi bir görüntü olmasın diye açıkçası adaylığa sıcak bakmadım. Neticede bizim partide aday olabilecek çok değerli isimler var. Ancak halk içinde ve il teşkilatımızda benim adaylığıma dönük bir olumlu bir kanaat oluştu. Genel merkezimizde de bir değerlendirme yapıldı. Ortak kanaat o şekilde olunca aday olmaya karar verdim. Neticede amacımız seçimi kazanmak ise en iddialı adayla girmemiz gerekiyor. Biz girdiğimiz bütün seçimlerde en iyi adayları çıkarıp kazanmak için çalışıyoruz. Çünkü üyelerimiz ve tabanımız büyük bir gayret ve fedakarlıkla bütün güçleriyle seçim çalışması yapıyorlar. Bu gayrete layık ve sonuç almaya en yakın adaylarla seçime katılmak en doğru olandır” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.