Ambulans filosu güçleniyor

Sağlık Bakanlığı tarafından Batman İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 7 tam donanımlı ambulans, 2 adet UMKE aracı düzenlenen törenle teslim edildi. Son ambulanslar ile birlikte Batman 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde toplam ambulans sayısı 46’a yükseldi.

Ambulans filosu güçleniyor
Yayınlama: 19.02.2024 17:17:47
96
A+
A-

 “TÜRKİYE STANDARTLARININ İLERİSİNDEYİZ”

Ambulans anahtar teslim törenine Vali Ekrem Canalp, Ak Parti Batman milletvekili Ferhat Nasıroğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Semih Canpolat ve sağlık çalışanları katıldı. Ambulans anahtar teslim töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, Batman’ın Türkiye’nin 81 vilayeti içerisinde 34’üncü en büyük nüfusa sahip il olduklarını söyledi. 112 Ambulansı sayısına göre düşen nüfus oranına göre bakıldığında Batman’ın 22. sırada olduğunu belirten Vali Canalp, “Acil sağlık hizmetleri söz konusu olduğu zaman Batman olarak bugün burada ilave ambulansları da devreye koyduğumuz zaman Türkiye’de standartların çok daha ilerisinde vatandaşlarımız acil sağlık hizmetleri almış olacaklardır” dedi.

“112’Yİ MEŞGUL ETMEYELİM”

Batman’da 2023 yılı içerisinde 122 bin 928 acil çağrı aldıklarını vurgulayan Vali Canalp, şöyle devam etti: “Ancak bunlardan sadece yarısı gerçek çıktı, diğer çağrılar sahte çağrıdır. Buradan vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunuyoruz. Lütfen 112’yi asılsız çağrılarla meşgul etmeyelim. Yapılan her bir meşguliyet, ihtiyacı olan vatandaşın bazen de onun çok kritik zamanından çalmak anlamına gelecektir. Bu noktada da yüzde 50’ye yakın maalesef ki asılsız çağrımız vardır. Yani her hafta 200’ün üzerinde yine asılsız çağrı olarak 112 aranmaktadır. Tekrar bu şekilde vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.