“AZİMLİ OLUN, YILMAYIN”

Batman Üniversitesi ve Necat Nasıroğlu Vakfı tarafından ‘Enerjide İnnovasyon’ temasıyla Necat Nasıroğlu Proje Yarışması’24 sergi ve final programı gerçekleştirildi.

“AZİMLİ OLUN, YILMAYIN”
Yayınlama: 27.02.2024 16:17:31
277
A+
A-

Batman Üniversitesi merkez kampüs konferans salonunda bu yıl 3’üncüsü düzenlenen programa Vali Ekrem Canalp, Rektör Prof. Dr. İdris Demir, milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Hava Tuğgeneral M. Ali Koç, Nasıroğlu ailesi, akademik ve idari personellerin yanı sıra finale kalan proje sahipleri ve öğrenciler katıldı. Rahmetli babası Necat Nasıroğlu’nun yanında çırak olarak yetiştiğini belirten milletvekili Ferhat Nasıroğlu, “Aslında en iyi usta insanın kendi babasıdır, annesidir. Bizi çocukluğumuzda hep yanına alır dolaştırırdı ve hayatı, pratiğini de bize gösterirdi. İyi bir ustanın yanında yetişmiş bir çırak iseniz başarılı olursunuz. Bakın, okuma olanakları olmamış, çok zor şartlar altında bir insanın başarı hikayesidir. O insan eğer onca zorluğa rağmen bunu başarabilmişse aslında, siz de, hepiniz de bunu başarabilecek kabiliyette, başarıda insanlarsınız. Yeter ki azimli olun, yılmayın, mücadeleden vazgeçmeyin. Eğer Necat Nasıroğlu başarabilmişse sizler de başarabilirsiniz, sizler de birer Necat Nasıroğlu olabilirsiniz” dedi.

“ENERJİ KAYNAKLARIMIZI ÇEŞİTLENDİRMELİYİZ”

Enerji çeşitliliğinin önemine değinen Vali Canalp, “Geleneksel enerji kaynaklarımızdan bir tanesi su gücüdür. Hidrolik kaynaklar. Şu anda çok ileri merhalelere gitmiş durumdayız. Avrupa’da en fazla barajı olan ülkeyiz. Avrupa’da en fazla bu şekilde sudan kaynaklanan enerji üretiminin başında yer alan ülkelerden bir tanesi, yine Türkiye’dir. Bunun dışında jeotermal kaynaklar. Bu alanda Avrupa birincisiyiz. Ama bütün bunlara rağmen de bizim bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji açığımız devam ediyor. Peki, bu açık nasıl giderilir? Bu açığı gidermenin yollarından, yöntemlerinden bir tanesi çeşitlendirmedir. Enerji kaynaklarımızı çeşitlendirmeliyiz” dedi. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar tarafından puanlamalar yapılarak ürün ve fikir alanında dereceye giren projeler belirlendi. Ödüllerin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile birlikte program sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.