“Batman’da 40 bin Recebanlı yaşıyor”

Yaklaşık 2 yıl önce dernekleştiklerini belirten Recebanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Sevim, geçmişte dağılan aşiretlerini bir araya toplamak için bir çatı altında topladıklarını belirtti.

“Batman’da 40 bin Recebanlı yaşıyor”
Yayınlama: 19.02.2024 12:01:05
Düzenleme: 19.02.2024 13:29
536
A+
A-

Receban ailesinin birlikteliğini sağlamak amacıyla derneklerini hizmete açtıklarını belirten Başkan Sevim, “Aşiretimiz Batman’ın yerli bir ailesi. Daha doğrusu kurucu bir ailelerinden bir tanesi. Bilindiği üzere bu aşiretin üyeleri merkeze bağlı 10 köyde ikamet ediyorlar. Merkezde de nüfus olarak bu ailenin bir ağırlığı var. Batman’da ikamet edenlerle beraber yaklaşık 35-40 bin civarında bir nüfusumuz var. Tabii bu aile aslında Batman bürokrasisinde de, Batman ekonomisinde de çok önemli rol oynuyor. Ama her ne hikmetse herkes kendi öz ismiyle ön plana çıktı. Oysa bu aile içerisinden Batman’da çok önemli bürokratlar yetişti” dedi.

 “OKUYAN KIZ ÇOCUKLARINA BURS SAĞLIYORUZ”

Öncelikli olarak amaçlarının Recebanlılar ailesini bir araya toplamak olduğunu yineleyen Dernek Başkanı Sevim, “Şuan ailenin yüzde 70-80’nini bir araya getirmiş durumdayız. Haliyle bu güç birlikteliği ortaya çıktığı zaman farklı mecralardan da kapılar size açılıyor. Bu aile içerisinde üniversite okuyan kişilerin sayısı çok. Biz şuan bu ailenin üniversitede okuyan kız çocuklarına burs sağlıyoruz. Özellikle kız çocuklarının okuması için elimizden gelen teşviki yapıyoruz. Diğer ailelere oranla bizde üniversite okuyan bireylerin oranı çok daha yüksek. Aslında eğitim gören kişi sayısı açısından da daha fazlayız” diye konuştu. 

“BARIŞ SAĞLAMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ”

Aile içindeki sosyal barışı sağlamak için çok çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Sevim, “Bilindiği üzere bu aile geniş topraklara sahip bir aile. İster istemez bu toprak, arazi mevzuları aile içerisinde çokça oluyor veya miras olayları falan var. Özellikle bu miras meseleleri aile içerisinde bazı rahatsızlıklar oluşturuyor. İşte biz o sosyal barışı sağlamak için çok ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Bunu da çok şükür başarıyoruz. Yani sağ olsunlar biz müdahil olduğumuzda ‘Siz nasıl istiyorsanız öyle yapın’ diyorlar” dedi.

“İŞADAMLARIMIZI BİR ARAYA GETİRMEK İSTİYORUZ”

İşadamlarını bir araya getirmek istediklerini kaydeden Sevim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birkaç tane yatırım projemiz var. Bununla ilgili olarak iş adamlarımızla ön görüşmeler gerçekleştirdik. Bu ailenin adına bazı sanayi tesisleri kurmak istiyoruz. İşadamlarımızı bir araya getirip, herkes kendi bütçesi oranında katkı verip, bir arada bazı yatırımlar yapmak istiyoruz. Bunlarla ilgili bazı çalışmalarımız var. İş adamlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu manada çok ciddi dönüşler sağlıyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.