Beyoğlu’ndan meclis üyesi adayı oldu

Uzun yıllardır İstanbul’da esnaflık yapan Batmanlı Lütfü Akın, muhtarlıktan sonra şimdide İstanbul Beyoğlu Belediyesi Meclis üyeliğine aday oldu.

Beyoğlu’ndan meclis üyesi adayı oldu
Yayınlama: 26.02.2024 13:24:22
248
A+
A-

Gün içinde yerli ve yabancı turistlerin ziyareti ile Türkiye’nin en kalabalık mahallesi olan İstanbul’un Beyoğlu ilçesi Hüseyinağa mahallesinde bir dönemdir başarılı şekilde muhtarlık yapan Batmanlı Lütfü Akın şimdi de CHP’den belediye meclis üyesi adayı oldu. Muhtarlığın ardından Belediye Meclis üyesi olarak hizmet etmek istediğini belirten Akın, “Belediye meclis üyesi olarak İstanbul’da bulunan Batmanlı hemşehrilerime daha iyi hizmet edeceğimin sözünü veriyorum. İstanbul’da oturan tüm Batmanlılardan destek istiyorum” dedi. Lütfü Akın, geçtiğimiz dönemde Beyoğlu’ndan 11 belediye meclis üyesi çıkaran CHP’den 9’ncu sırada yer buldu.

“HERKESİNİ DESTEĞİNİ ALARAK ADAY OLDUM”

5 Yıl süren muhtarlık görevinde mahalle sakinleri ve esnafların desteğiyle çalışmaları kararlı bir şekilde çözüme kavuşturduklarını belirten Akın, “Beyoğlu’ndaki 45 mahalle muhtarımızın desteği ile hemşeri dernekleri, Batman dernekleri federasyon başkanları, mahalle esnaflarımızın ve Beyoğlulu hemşerilerimizin desteği ile Beyoğlu’nda Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu belediye Meclis üyesi adayı oldum. Mahallemizin en büyük eksikliklerinin başında gelen muhtarlık yerinin olmamasıydı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’nun desteği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanımız sayın Yavuz Saltık’ın destekleri ile mahallemize muhtarlık ofisi kazandırdık. Mahallemizde acil çözüm bekleyen problem, sorun ve ihtiyaçları, ilgili mercilerin desteğiyle hızlı ve ivedilikle çözüme kavuşturduk. 2020 yılında Elazığ merkezli deprem felaketinde yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize mahallemizin sakinleriyle beraber elimizden geldiğince maddi manevi yardımlarda bulunmaya çalıştık. Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen 6 Şubat’taki deprem felaketi için de, yine mahallemiz sakinleri ve esnaflarımızla beraber bütün imkanlarımızla seferberlik başlattık ve benzeri ülkemizin dört bir yanında gerçekleşen afet ve yıkımlarda insanlarımızın yardımına koştuk. Bunları kendimize vatandaşlık görevi olarak addettik” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.