“Bir fotoğraf karesine fırtına koparıldı”

Bir fotoğraf karesi üzerinden fırtına koparılmasına tepki gösteren HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, acıların düşmanlık besleme bahanesine dönüştürülmemesi gerektiğini ifade ederek, “Bu, mazlum halka yapılacak en büyük kötülüktür” dedi.

“Bir fotoğraf karesine fırtına koparıldı”
Yayınlama: 28.02.2024 11:12:10
862
A+
A-

“AMACIMIZ BARIŞI SAĞLAMAK”

HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, geçtiğimiz gün bir spor müsabakasında DEM’in Batman Belediye eşbaşkan adayı Mehdi Öztüzün ile birlikte çekilen fotoğrafının basına yansıyan birliktelik karesine DEM il örgütünün büyük tahammülsüzlük göstermesine ilişkin açıklamada bulundu. Barış ve huzuru arzulayan bölge halkının büyük taktirini kazanan fotoğraf karesine DEM Batman İl Örgütünün tahammül edememesine hayret ettiğini vurgulayan Ramanlı, DEM’in aksine barış mesajlarını vermeyi sürdürerek kendileri için önemli olanın makam veya mevki değil, amaçlarının 40 yıldır acı çeken bölge halkının acılarını dindirerek barışı sağlamak olduğunu kaydetti. Bedel ödemiş, sevdiklerini kaybetmiş hiçbir yüreğin barışa engel olacağına inanmadığını ifade eden Ramanlı, “Tam aksine bedel ödemiş olanlar, barış ve kardeşlik için çırpınıyor. Acıyı kullananlar, henüz tatmamış olanlardır. Kimse kalkıp geçmişin hesabını, yüreği yanmış insanlar üzerinden görmeye kalkmasın” diye konuştu.

“İNTİKAMCI DEĞİL, AFFEDİCİ OLACAĞIZ”

Kürt halkı olarak barışı sürdürme taraftarı olduklarını belirten Ramanlı, “Oğlunu, kızını, eşini, kardeşini, akrabasını, arkadaşını, şiddet çıkmazında kaybeden bütün bir Kürt halkı olarak kusura bakmasınlar kimseye hesap vermeyiz, barışımızı bozanlardan hesap sorarız ama onun da derdinde değiliz. Biz intikamcı değil inadına affedici olacağız. Çünkü kaybettiğimiz sevdiklerimiz bugün aramıza dönseler öyle inanıyorum ki bize düşmanlık ateşini harlamayı değil söndürmeyi, sevgiyi, barışı, kardeşliği ve huzuru tavsiye değil belki emredecekler. Ben de üzerine ağladığım Ozan’a, Salih, Sadi, Sofi ve Sedat’a, Abdullah’a, Murat ve Abdurrahim kardeşlere, Mehmet’e ve Fahrettin’e yenilerinin eklenmesini istemiyorum. Barışı herkesten daha çok biz hak ediyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.