DEM Parti adayım ‘Sönük’ dedi

DEM Partisi’nde ön seçimde birinci çıkan Avukat Mehdi Öztüzün ile Gülistan Sönük arasındaki ‘Yetkili Başkan’ netlik kazandı. DEM Partisi tercihini kadın kotasından kullanarak ‘Yetkili Başkan’ adayının Gülistan Sönük olduğunu açıkladı.

DEM Parti adayım ‘Sönük’ dedi
Yayınlama: 20.02.2024 17:15:16
Düzenleme: 20.02.2024 17:23
2.294
A+
A-

LİSTELER YSK’YA TESLİM EDİLDİ…

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için siyasi partiler Belediye Başkan adayları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri’ni Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. Kamuoyunun en çok merak ettiği DEM Parti’deki ‘Yetkili Başkan’ netlik kazandı. DEM Parti’nin geçtiğimiz haftalarda Batman Belediye Başkan adaylığı için yaptığı ön seçimde Avukat Mehdi Öztüzün, yapılan iki seçimde de oyların çoğunluğunu almayı başarmıştı. Öztüzün ile birlikte eşbaşkanlık için Gülistan Sönük’te sandıktan çıkan ikinci isim olmuştu. DEM Partisi kadın kotasını kullanarak resmi adayın Gülistan Sönük olduğunu YSK’ya bildirdi. Avukat Mehdi Öztüzün ise 1. sıra belediye meclis adayı olarak eşbaşkan adayı olarak gösterilecek. Bağımsız adaylar dahil geçici aday listeleri 23 Şubat’ta ilan edilecek, aynı gün listelere itiraz süresi başlayacak. Kesin aday listeleri 3 Mart’ta ilan edilecek.

GÜLİSTAN SÖNÜK’ÜN BİYOGRAFİSİ

1993 Yılında doğan Gülistan Sönük, Kozluk’ta lise eğitimini tamamladı. 2018 Yılında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkilerden mezun oldu. Gülistan Sönük, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP’den Kozluk’un Bekirhan Beldesi’nden belediye eş başkanlığına seçildi. Bekirhan Belediye eşbaşkanın Ak Parti’ye geçmesiyle birlikte 2020 yılından beri partinin kadın çalışmalarında yer aldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.