“Doğalgaz sözü unutuldu mu?”

Batman merkez 19 Mayıs mahallesi sakinleri, Batman Valisi Ekrem Canalp’in Ocak ayında mahalleye doğalgaz gelecek diye kendilerine verdiği sözü hatırlatarak, en kısa sürede mahallelerine doğalgaz hattının çekilmesini istiyor.

“Doğalgaz sözü unutuldu mu?”
Yayınlama: 19.02.2024 11:57:16
90
A+
A-

Doğalgaz için toplanan mahalle sakinleri, kendilerinin de herkes gibi doğalgazdan faydalanmak istediklerini belirtti. Yıllardır istekte bulunmalarına rağmen doğalgaz taleplerini karşılanmadığını ifade eden mahalle sakinleri, bu kış mevsiminde de büyük mağduriyet yaşayacaklarını kaydetti. Tek isteklerinin doğalgazdan faydalanmak olduğunu vurgulayan mahalleliler, Batman Valisine verilen sözü hatırlatarak seslerini duyurmaya çalışıyor.

“VERİLEN SÖZ TUTULSUN”

Yıllardır bekledikleri doğalgazın Ocak ayında geleceği müjdesini kendilerine veren Batman Valisi Ekrem Canalp’a seslenen mahalle sakinlerinden İsmet Bozan şunları söyledi: “Burası 19 Mayıs Mahallesidir. Sayın Valimiz Aralık ayında mahalle buluşmalarında buraya gelmişlerdi ve bizlere mahalleye Ocak ayında doğalgaz geleceği sözünü verdi. Şu an mahallemizde bulunan resmi dairelere bazı sokaklara doğalgaz çekilmiş durumdadır. Şu an evlerimizde kömür ve odun kullanıyoruz. Bu da hava kirliliğine neden oluyor. İki evim var, emekliyim ve başka da bir gelirim yok. Doğalgaz gelirse bizim hanımlarımız da milletin hanımları gibi rahat olurlar ve hepimiz için iyi olacaktır. Sayın Valimizden tek isteğimiz verilen sözün tutulmasıdır. Başka da bir şey istemiyoruz.”

“DOĞALGAZ İÇİN BORÇ ALTINA GİRDİK”

Tek isteklerinin mahallelerine doğalgazın getirilmesi olduğunu söyleyen Hasibe Uruç, “Evimizin önünden doğal boruları geçmesine rağmen sokağımıza getirmediler. Eşim KOAH hastası olduğu için odun ve kömür yakamıyoruz. Bundan dolayı eşimi sürekli hastaneye götürmek zorunda kalıyoruz. Valimiz Ocak ayında doğal gazın geleceği müjdesini verdiği için borç altına girip bütün hazırlıklarımızı da bitirdik. Elektrik faturalarımız çok yüksek geliyor. Tek isteğimiz mahallemize doğalgaz getirilmesidir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.