“EMANETÇİ DÜKKANI GİBİ OLDUK”

40 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Salih Bayar (65), tamir için bırakılan ayakkabı ve çantaların geri alınmamasından şikayet ederek, ‘Emanetçi dükkanı gibi olduk’ dedi.

“EMANETÇİ DÜKKANI GİBİ OLDUK”
Yayınlama: 07.02.2024 14:05:26
135
A+
A-

Konya’da  25 yaşında mesleğe başlayan, 10 yıl  Konya’da mesleğini devam ettiren daha sonra Batman Bahçelievler Mahallesi’nde 30 yıldır da dükkanı bulunan Salih Bayar, Batman’ın en eski ayakkabı tamircilerinden. Eskiyen ve yırtılan ayakkabıları elden geçirip yeniden kullanılmasını sağlayan Bayar, dükkanına bırakılan, ancak geri alınmayan ayakkabılar nedeniyle şikayetçi.

“MESLEĞE KONYA’DA BAŞLADIM”

Bayar “30 yıldan beri Batman’da bu işi yapıyorum. Bu mesleğe Konya’da başladım. Konya’dan da buraya geldim. Buraya geldikten sonra tekrar bu mesleğe devam ettirdin. Yıllardır bu işi yapmaya ve sürdürmeye çalıştık. Bu bu mesleği sürdürmek için de eleman aradım ama eleman bulamadım. Bulamayınca da ilerlemiş yaşıma rağmen bu işi yapmaya devam ediyoruz. Biz Batmanımıza hizmet etmeye devam ediyoruz inşallah ömrümüz yettiği süre devam etmeye çalışacağız.
“YÜZLERCE ÇİFT AYAKKABI SAHİBİNİ BEKLİYOR”

Ayakkabılarını gelip almaları konusunda müşterilerinden ricada bulunan Bayar, “Müşteriler tamir için getirdikleri ayakkabıları zamanında gelip almıyor. Hatta birçoğu bıraktıktan sonra gelip hiç almıyor. Dükkanda yüzlerce çift ayakkabı sahibini bekliyor. Ben bunların tamiri için emek ve zaman harcıyorum, malzeme kullanıyorum. Hepsi bizden gidiyor. Geç de olsa gelip alsınlar, ona bile razıyım. Ama çok zaman geçtiğinde benim burada da ayakkabıları koymaya yerim kalmıyor. Depolayacak yeni bir depo tutmalıyım, bu da maliyetli oluyor. Bırakılan ayakkabılar zamanında alınsa benim içinde rahat olur” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.